Lezing over hoogbegaafde kinderen

Zwolle – Hoogbegaafde kinderen hebben niet alleen een hoog IQ, ze zijn ook extra gevoelig en creatief. Dinsdag 8 oktober geeft Rineke Derksen, schrijfster en coach, handreikingen voor ouders en opvoeders van hoogbegaafde kinderen.

 

Hoogbegaafde kinderen ontdekken graag de wereld om hen heen. Door hun gevoeligheid doen ze dat op een intense manier waarbij ze open staan voor een enorme hoeveelheid aan indrukken en ervaringen. Door hoogbegaafde kinderen te helpen bij het verwerken hiervan kunnen ze hun ervaringen handen en voeten geven, zelfvertrouwen opbouwen en de wereld positief tegemoet treden. In deze lezing van coach en schrijfster Rineke Derksen krijgen volwassenen manieren aangereikt om de belevingswereld van hoogbegaafde kinderen beter te begrijpen.

Met behulp van de Gelukkig HB-kaartjes wordt aan de slag gegaan met de gevoeligheden en de mindset van hoogbegaafde kinderen. Door met je kind mee te groeien en in te spelen op opvoedkwesties en opgroeisituaties, ontwikkel je je als ouder en als persoon.

 

Gelukkig hoogbegaafd start dinsdag 8 oktober a.s. om 20.00 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle en duurt tot ca. 22.00 uur. De entree bedraagt 6 euro of 3 euro (leden Pharos). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer