Leerlingen De Twijn laten hun striptekening zien

Zwolle – Gedurende veertien dagen hangen zeventien stripverhalen, bedacht door leerlingen van De Twijn en getekend door striptekenaars twee weken tentoongesteld in Wijkcentrum De Bolder, Aa-Landen, Zwolle. Bij de tentoonstelling hoort ook een professioneel vormgeven en uitgevoerd stripboek waarin alle verhalen van de leerlingen zijn opgenomen.

07-10-2013_detwijstriptekening.jpg 

Vrijdagmiddag 4 oktober werd de tentoonstelling feestelijk geopend in bijzijn van de deelnemers, kunstenaars, sponsoren en ouders.  Alle betrokkenen kregen een exemplaar van het stripboek. ‘Teken Mijn Verhaal’ ontstond op een mooie dag als idee in het hoofd van striptekenares Gerrie Hondius, die zichzelf de vraag had gesteld: “Wat zou ik met mijn talent nog meer kunnen doen dan alleen mijn brood verdienen?” Het antwoord luidde: “Tekenen voor de kinderen die dat zelf niet kunnen  maar wel iets te vertellen hebben”. Zo ontstond meteen de doelgroep van de stichting, namelijk: kinderen die door hun handicap zelf niet in staat zijn om te tekenen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik lees hier geregeld berichtgeving over de prestaties van De Twijn. Als je weet wat voor kinderen naar deze school gaan dan is het een geweldige prestatie wat ze zoal doen, en daarnaast een fijne school!


    Maak melding

Reageer