Golfclub Zwolle sleept alle prijzen in de wacht

Zwolle – Golfclub Zwolle heeft zondag voor het tweede achtereenvolgende jaar alle prijzen in de wacht gesleept bij het Overijssels kampioenschap. Op de baan van Golfclub De Koepel in Wierden zegevierde het team van Golfclub Zwolle. Daarnaast gingen ook de individuele prijzen mee naar Zwolle.

07-10-2013_gczwolle.jpg

Eigen foto 

Bij de dames won Annemarie Kuiper. Zij had 75 slagen nodig voor de achttien holes. Lisette Vos werd tweede met 76 slagen. De zege bij de heren ging naar de pas 15-jarige Floris-Jan Oosterhof. In een spannende play-off met veel toeschouwers tegen de sterk spelende Ernst Eijsvogel van de Twentsche Golfclub trok hij uiteindelijk aan het langste eind. Hij won met een prachtige birdie. Floris-Jan Oosterhof had een eindscore van 72 slagen. Walt van der Kolk werd gedeeld derde. Voor Golfclub Zwolle kwamen de volgende deelnemers uit: Floris-Jan Oosterhof, Walt van de Kolk, Arjan de Haas, Bart Bakker Schut, Rowan Blankers, Annemarie Kuipers, Lisette Vos, Dini Broeks, Jeanine Beumer en Yvonne Bergman.

 

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Jammer dat die lui zich zo ?ber netjes blijven kleden. Dat nodigt Jan met de pet niet uit om dit toch aardige spelletje te beoefenen.


  Maak melding

 2. vdBerg denk dat het lidmaatschap van deze club ook te duur is voor Jan met de pet.Lijkt wel of ze dat doen zodat niet iedereen erbij komt


  Maak melding

 3. Chapeau, jelui hebben de opponent toch maer beheurlijk van katoen gegeven heur!!
  Toch een leuk spelletje, dat knikkeren voor ouderen:)


  Maak melding

 4. Jammer dat iedereen zo op het uiterlijk afgeeft? Als iedereen dat zou doen zou niemand zijn kinderen op voetbal of darren doen. Liever ubernetjes als asociaal! Volgens mij gaat het om het spelletje.


  Maak melding

 5. @PIB Ik heb weleens meegedaan met een golfclinic. Op zich een heel leuk spel, maar verdraaid moeilijk. Ik bakte er in elk geval niets van en had wel behoorlijke spierpijn de volgende dag. 🙂 Ik geef de voorkeur aan klootschieten: ook een wandeling met een balletje, maar een stuk makkelijker.
  Ik ken trouwens best veel zogenaamde gewone mensen die golfen. Zo’n elitesport is het niet (meer). En als wel, wat dan nog?
  Profvoetballers in het wild hebben trouwens ook vaak een keurig pak aan. Misschien is het enige verschil met deze mensen dat je bij voetballers meteen ziet dat het niet de kleding is die ze graag en vaak dragen.;)


  Maak melding

 6. Mooie gelegenheid om hierop te reageren.
  Een aantal jaren geleden had ik dezelfde vooroordelen, tot je het eens gaat proberen. Kom eens naar een open dag dan mag je het uitproberen.
  De professionals geven dan alle informatie. Het kost niets en je hoeft niets mee te brengen. Ik wed dat bij 9 van de 10 het vooroordeel weg is. Zwolle is een heel laagdrempelige club, je kunt al voor ?? 250,- lid worden op de Par 3 baan . Volledig lidmaatschap kost ?? 1200,- per jaar. In alle gevallen onbeperkt het hele jaar door spelen.
  Ook veel oud voetballers, amateurs en profs, zijn enthousiaste golfers en lid van Zwolle geworden.  Maak melding

Reageer