Focus op Kunst organiseert Open Dag

Zwolle – Op zaterdag 19 oktober 2013 a.s. organiseert Focus op Kunst de jaarlijks terugkerende Open Dag. Met de naam ‘Ont-Moet’ staat deze editie in het teken van wijkgericht werken, waarbij ondernemers, onze doelgroep en medewerkers van Focus elkaar op informele wijze kunnen ontmoeten. De onderliggende gedachte hiervan is om erachter te komen hoe wij als ondernemers elkaar kunnen ondersteunen en ervaringen kunnen uitwisselen. 

Focus op Kunst wil hiermee bereiken dat er meer bekendheid verworven wordt in Zwolle en omgeving en dat er meer  aandacht gevraagd wordt voor Focus en onze doelgroep. Ook wil de organisatie van het evenement Focus op Kunst en dan met name de galerie, meer laagdrempelig maken voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur. De doelstelling hierin is aandacht vragen voor de verbetering van de positie van mensen met een psychiatrische achtergrond en meewerken aan de antistigmatisering van de psychiatrie. Tijdens de Open Dag wordt er een zeer uiteenlopend programma aangeboden met activiteiten voor alle aanwezigen.

Zo kunnen er onder andere de workshops ‘Collage maken’  met Hessel Klijnstra, ‘Action painting’ met Arie Segveld, Wasschilderen met Peter de Jongste  gevolgd worden,  tekencollectief AvierKoerier die met 4 kunstenaars ter  plekke een portrettekening maken, en is er ook een ‘Art fashion show’  waarbij twaalf sleutelfiguren uit de kunstgeschiedenis de rode loper zullen bewandelen. Daarnaast is er de gelegenheid om het hele pand van Focus op Kunst te bekijken en in gesprek te gaan met de ateliergebruikers. Niet te vergeten zal een leuke band livemuziek verzorgen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

 

De organisatie van Focus op Kunst hoopt geïnteresseerden te zien op zaterdag 19 oktober van 12:00 tot 17:00 uur!

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer