Handbalheren SV Zwolle winnen in 3e klasse

Zwolle ­- Afgelopen zondag debuteerden de handbalheren van SV Zwolle in de 3e klasse oost, na een zeer lange afwezigheid. Derhalve werd met veel interesse deze eerste (thuis)wedstrijd van dit nieuwe seizoen gevolgd. De tribunes van de BDG hal waar de thuiswedstrijden gespeeld worden, raakten daarom ook redelijk vol.

De heren van Zwolle begonnen de wedstrijd tegen het tweede herenteam van Erica ‘76 uit Dieren vrij rustig. De stand bleef in de eerste minuten dan ook vrij stabiel en er vielen nog niet veel doelpunten aan beide kanten. Het leek wel alsof de heren even wakker geschud werden door het opzwepende en enthousiaste publiek, waardoor er meer beweging in het spel kwam. Zwolle ging meer op tempo spelen en probeerde enkele aanvalstactieken uit, wat goed uitpakt voor de thuisspelende heren. Hoewel de samenstelling van het huidige team vrij nieuw is, lijken de mannen van SV Zwolle elkaar redelijk te kunnen vinden. Uiteindelijk resulteerde de eerste inspanningen in een ruststand van 16­9.

Na de rust konden de gasten niet meer meekomen met het tempo van Zwolle. Ondanks een slordige aanvalsperiode van de thuisploeg konden ze toch steeds meer uitlopen op de tegenstander. Met vlagen was Zwolle zeer snel in de omschakeling of onderschepping en door de redelijk lopende verdediging lukt het de heren aardig om een groter gat te slaan tussen hen de tegenstander.

Het scorebord geeft een eindstand aan van 38­12, wanneer het eindsignaal klonk. Heren 1 van SV Zwolle winnen hun eerste competitieduel in eigen huis.

Doelpunten: Rik Talens (8), Bart Kroeze en Luuk Broers (beiden 6), Jelle van den Bos, Robert ter Stege en Hans Kan (allen 5) en Mark Brijan (3).

Artikel delen:

Reageer