Katholieke Pabo Zwolle erkende Topopleiding

Zwolle – In de Keuzegids Hbo Voltijd 2014 die op dinsdag 8 oktober is verschenen worden alle hbo opleidingen van Nederland met elkaar vergeleken. De Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) mag zich met een totaaloordeel van +++ erkende Topopleiding noemen.

Dit betekent dat de opleiding tot de beste van Nederland behoort. Daarnaast is de KPZ voor de zesde maal op rij door studenten beoordeeld als beste pabo. Ditmaal een gedeelde eerste plaats met de Driestar in Gouda en De Vrijeschool Pabo Leiden. De Keuzegids hbo Voltijd 2014 bevat kwaliteitsoordelen over alle opleidingen in het hbo. De scores komen tot stand op basis van de studieprestaties, studenttevredenheid en een expertoordeel. De KPZ wil leraren met een ‘plus’ opleiden, met kennis van zaken (specialist in het vak), hart voor zich ontwikkelende kinderen en onderwijs (pedagoog met passie), een open blik naar de wereld (reflectieve onderzoeker) en het vermogen om onderwijs van morgen vorm te geven (overtuigend innovator).

De KPZ hecht grote waarde aan de samenwerking met het werkveld. “Wij vinden het niet alleen belangrijk dat onze studenten tevreden zijn, ook onze partnerbesturen en de basisscholen met wie wij samenwerken horen tevreden te zijn over onze opleiding en leraren die we afleveren”, aldus Jan Heijmans, voorzitter College van Bestuur. “Het niveau van de pabo is de laatste jaren al flink omhoog gegaan. Met het werkveld voeren we het gesprek over noodzakelijke innovaties in het curriculum. Samen met het werkveld leiden we goede leraren op voor 2020 en daarna”. 

 

Ondanks dat dit de zesde keer is dat de KPZ is uitgeroepen tot beste pabo van Nederland blijft men het op de KPZ heel bijzonder vinden. “Iedere dag doen we ons uiterste best om het beste uit studenten te halen, door iedere dag, iedere week stapje voor stapje te verbeteren. Daar halen we inspiratie en voldoening uit, maar eerst gaan we met de studenten en medewerkers deze mooie uitslag vieren.”

Artikel delen:

Reageer