Zonnebloem Zwolle bestaat 35 jaar

Zwolle – De regionale afdeling Zwolle van de Zonnebloem bestaat 35 jaar Dit feit viert de organisatie op 12 oktober 2013 in Regardz / De Nieuwe Buitensociëteit, met de vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen van de Zonnebloem die tot de Regio Zwolle behoren.

Het regiobestuur wil de vrijwilligers daarmee van harte bedanken voor de soms jarenlange inspanningen die zij belangeloos verrichten voor de gasten van de Zonnebloem. Voor deze middag nodigt het bestuur van de Regio de vrijwilligers van de 17 plaatselijke afdelingen uit voor een ’high tea’. Zij kunnen op deze gezellige middag ervaringen uitwisselen en elkaar (nog beter) leren kennen. De ontwikkelingen in de samenleving maken het vrijwilligerswerk nog belangrijker. Samenwerken zal in de komende jaren een sleutelwoord zijn.

De Nationale vereniging de Zonnebloem zet zich in voor mensen, die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. De vrijwilligers van de 17 plaatselijke afdelingen van de ‘Regio Zwolle’ bezoeken zieke en gehandicapte mensen aan huis en in het bijzonder diegenen die dreigen te vereenzamen. Gewoon even een praatje maken of ‘even op de koffie’. Gezelschap, contact en een gesprek staan tijdens het Zonnebloem bezoek centraal. Deze huisbezoeken kunnen ook leiden tot ondernemende initiatieven:

Samen naar de film, een theatervoorstelling, een museum. Of gewoon een eindje wandelen, een middagje winkelen, een potje schaken, en nog veel meer. De plaatselijke afdelingen richten zich vooral op het ‘bezoekwerk’ in de wijken en omliggende dorpen van Zwolle.

 

De afdeling ‘Regio Zwolle’ heeft de regie over de grotere activiteiten, zoals de ‘vakantieweek’, de ‘theatertournee’ en de ‘bootdagtocht’.

 

Het Zonnebloemwerk valt en staat met de vrijwilliger

Voor iedereen, die wat voor de Zonnebloem wil doen, is er wel een vorm van vrijwilligerswerk die bij haar of hem past. De een vindt het leuk om een gast thuis te bezoeken of om activiteiten te organiseren en/of te begeleiden. Een ander doet graag bestuurswerk of gaat mee op vakantie.

 

Op de ‘website’: http://zwolle.zonnebloem.nl kunt u lezen wat wij zoal doen.
Spreekt deze informatie u aan, of heeft u zelf een idee, bel of e-mail ons secretariaat:
Mevrouw C. Naerebout; e-mail: f.j.naerebout@hetnet.nl

 

Wilt u de Zonnebloem financieel steunen en een bedrag overmaken? ook dat stet de Zonnebloem zeer op prijs.
Ons rekeningnummer is 3271.20.118 t.n.v. Zonnebloem Zwolle.
Alvast hartelijk dank voor uw ondersteuning!

De Zonnebloem hanteert de slogan ‘Zonder elkaar is iedereen alleen’.

Artikel delen:

Reageer