Sporters lezen voor bij Kinderboekenweek

Zwolle – Van 2 tot en met 13 oktober 2013 vindt de Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar ‘Klaar voor de start!’ en staat in het teken van sport.

 

In het kader van de Kinderboekenweek heeft basisschool de Wilgenburg (Aa-landen) het idee opgevat om op donderdag 10 oktober 2013 tussen 8.30-14.00 uur sporters van diverse sportverenigingen de mogelijkheid te bieden iets te komen vertellen over hun tak van sport. Kinderen kunnen dan ook vragen stellen. Aan het einde van het uur lezen de sporters een (hoofd)stuk voor aan de groep uit een boek dat gaat over de sport die wordt beoefend. De kinderen maken op deze manier kennis met de diverse sportverenigingen die er in de buurt van de school/huis zijn. Voor verenigingen is het een kans om bekendheid te geven aan de sport(vereniging).

SportService Zwolle heeft diverse verenigingen in de buurt van de school uitgedaagd om te komen. Hier is door enkele verenigingen gehoor aan gegeven. Kinderen maken kennis met tennis (TVZ 750), voetbal (algemeen), rolstoelbasketbal (Be Quick’28 basketbal), karate (Advance Sports Zwolle), dans (DIFF-dancemasters) en schaatsen (algemeen).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer