Standbeelden Zwolle in een groen jasje

Zwolle – Maandagochtend ontwaakte Zwolle en maakten haar inwoners zich klaar voor een nieuwe werkweek. Velen zullen gek opgekeken hebben toen ze door de binnenstad fietsten. De standbeelden in Zwolle droegen allemaal een groen jasje. Wie zijn in het holst van de nacht op pad geweest om dit te doen? En wat is hier de reden voor?

 

joan_derk_van_der_capellen_bethlehemkerkplein.jpg 

Eigen foto’s

 

Aanleiding voor deze grootschalige verkleedpartij is de nationale Dag van de Duurzaamheid, aanstaande donderdag 10 oktober. Met deze ludieke actie willen de vele duurzame organisaties in de stad Zwolle de aandacht vestigen op de activiteiten die zij organiseren op deze dag. Namens de organisaties zijn de Verhalenman Stan Fritschy, Alma Streefkerk van Natuur en Milieu Overijssel en een aantal Zwolse burgers in de nacht van zondag op maandag op pad gegaan met zaklampen, keukentrapjes, naald en draad en een groot aantal groene kledingstukken. Want de Dag van de Duurzaamheid mag in Zwolle niet onopgemerkt voorbij gaan!

1.jpg

het_gezin_hogenkampsweg.jpg 

Op de Dag zelf laten zowel inwoners van Zwolle als ondernemers zien hoe zij werken aan een duurzame samenleving. Zo willen zij Zwollenaren enthousiast maken om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Verspreid in de stad zijn voor jong en oud diverse duurzame en leuke activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan Duursaam Café XXL, verse appelsap maken voor de kinderen en een bezoek aan de Overijsselse Energiebus.

 

Kijk voor het hele programma en alle locaties op www.duurzaamzwolle.nl/dvdd en kom gerust langs!

 

thorbecke.jpg

 

vader_zoon_vogel_7_alleentjes.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer