Masterclass voor studenten Windesheim

Zwolle – Tijdens de ´Dag van de Duurzaamheid´ op 10 oktober bruist het in heel Nederland van de duurzame activiteiten. Op Hogeschool Windesheim verzorgt het Windesheim Honours College (WHC) samen met ROVA een masterclass ‘Sustainable Solutions’ voor een groep Zwolse havisten. Deze activiteit is een onderdeel van tal van activiteiten die 10/10 plaatsvinden op Windesheim.

“Plastic is een prachtig materiaal, te prachtig! Want het vergaat niet, gek genoeg gebruiken we het als een wegwerpartikel. Maar waar is ‘weg’? Daar hebben we even niet aan gedacht, dat er geen ‘weg’ is toen we de wegwerpmaatschappij bedachten. En nu zitten wij, maar vooral alle volgende generaties met de gebakken plastic peren: de Plastic Soep. De enige soep die warmer wordt gegeten dan ie wordt opgediend, want eten gaan we die soep. En mijn en jouw kinderen al helemaal! “


Dit is een quote van Peter Smith, oprichter van de organisatie ‘Klean’ www.kleanworldwide.nl/wie Peter zal tijdens een masterclass Sustainable Solutions op donderdagmiddag 10 oktober a.s. vertellen over de ‘plastic soep’ die momenteel in de oceanen drijft. Vervolgens zal Natascha Spanbroek, projectleider ‘Omgekeerd Inzamelen’ van ROVA, uit een zetten hoe een afvalinzamelaar als ROVA werkt en welke oplossingen er zijn om het afvalvraagstuk van deze tijd het hoofd te bieden. Dit dient ter inspiratie voor een groep van ongeveer 50 HAVO-scholieren van scholengemeenschap Van der Capellen uit Zwolle. Zij mogen daarna een case uitwerken en presenteren waarmee de problematiek kan worden aangepakt. Dit vindt plaats onder begeleiding van docenten van het Windesheim Honours College.

Artikel delen:

Reageer