Vijn gaat voor VN-Jongerenvertegenwoordiger

Zwolle – Zwollenaar Leslie Vijn start op 14 oktober haar campagne met als doel zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen om Jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties te worden. Drie finalisten, waaronder Vijn, streven ernaar om de schakel te worden tussen jongeren en (politieke) instanties.

 

De finalist met de meeste stemmen wint tijdens de Nacht van de VN op 23 oktober en zal voor twee jaar de rol van Jongerenvertegenwoordiger naar de VN vervullen. Eén van de hoogtepunten hiervan is het mogen speechen over haar speerpunt bij de Algemene Vergadering van de VN. Leslie Vijn start haar campagne met lezingen aan de Leiden University College en middelbare scholen in Den Haag. Ze gaat ook de bezoekers van de Haagse Popweek overhalen op haar te stemmen. Vijn wil jongeren informeren over de rol van Jongerenvertegenwoordigers en waarom er op haar gestemd moet worden. Samen met haar campagneteam doorkruist ze het land. “Vooral de laatste drie dagen van de campagneperiode ga ik mijn uiterste best doen. Tussen alle bezigheden door heb ik namelijk ook nog twee tentamens.”

Stemmen

De drie finalisten gaan van 14 oktober tot en met 23 oktober campagne voeren voor zichzelf. In die periode kunnen alle Nederlandse jongeren stemmen op de vertegenwoordiger van hun voorkeur. Manieren Er zijn verschillende mogelijkheden om een stem uit te brengen: via SMS (sms ‘Leslie’ naar 5040. Je betaalt de kosten van één reguliere sms), Facebook (http://apps.facebook.com/vnjongerenverkiezing) en www.jongerenvertegenwoordigers.nl. De uiteindelijke winnaar – degene met de meeste stemmen – wordt bekend gemaakt op de Nacht van de VN op 23 oktober.

 

Jongerenvertegenwoordiger naar de VN

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. Zij gaan op zoek naar meningen en ideeën van jongeren. Deze bespreken ze vervolgens met onder andere beleidsmakers en zelfs de Verenigde Naties in New York.

 

Nacht van de VN

De Nacht van de VN vindt plaats op 23 oktober in de Rode Hoed in Amsterdam. Hier kun jij je onderdompelen in de wereld van de VN. Hoe is het om te werken voor de VN? Hoe geven we de wereld na 2015 vorm? Hoe herpakt een samenleving zich na een revolutie?

Aanwezig zijn onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, UNICEF, Fairphone, UNHCR, OneWorld en Plan Nederland. Voor meer informatie: www.nachtvandevn.nl

 

Over de organisatie

De VN jongerenverkiezing wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met Buitenlandse Zaken, NCDO en Fullmoon Interactive. Bij NJR werken ruim 20 jongeren en honderden jonge vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten waarin jongeren de kans krijgen om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en diverse organisaties over jeugdbeleid. Bekende projecten van NJR zijn: jongerenvertegenwoordigers naar de VN, het Nationaal Jeugddebat, de Jong Lokaalbokaal en de Jargonbrigade.

Artikel delen:

Reageer