Promotie van Regio Zwolle in Den Haag

Zwolle – De Regio Zwolle organiseert woensdag 9 oktober een netwerkbijeenkomst in Den Haag om haar sterke eigenschappen onder de aandacht te brengen van Kamerleden. Ongeveer 50 regionale ambassadeurs, bestaande uit een mix van bestuurders, ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties uit de Regio Zwolle, nemen deel. De netwerkbijeenkomst is het slotstuk van een campagne om de banden aan te halen met de regeringsstad.

 

Minimaal 12 Kamerleden van PvdA, CDA, VVD, ChristenUnie en 50 Plus nemen deel aan de bijeenkomst. Diverse regionale ambassadeurs zetten zich in om Regio Zwolle te promoten bij de  Kamerleden. Voormalig topschaatser Erben Wennemars treedt op als gastheer. Thecla Bodewes (o.a. directeur Scheepswerven Bodewes), Henk ten Hove (voorzitter Economic Board Regio Zwolle) en Bert Beun (voorzitter college van bestuur ROC Deltion) vertellen over de economische ontwikkeling van de regio Zwolle, het opleiden van vaardige arbeidskrachten voor het bedrijfsleven en de noodzaak van goede infrastructuur en verminderde regeldruk. Het programma kent ook enkele luchtige onderdelen. Zo zorgt de Zwolse band Blaas of Glory voor muzikaal spektakel op het Binnenhof. Verder serveert de Librije-kookklas van ROC Deltion culinaire verrassingen voor de volksvertegenwoordigers, uiteraard op basis van ingrediënten uit de regio Zwolle.

De campagne is een initiatief van de Regio Zwolle, een gebied van 17 gemeenten uit de provincies Drenthe, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Deze regio is economisch sterk in ontwikkeling, maar de bereidheid van organisaties om verdere winst te boeken is groot. Door de Regio Zwolle met een positief geluid onder de aandacht te brengen van Eerste en Tweede Kamerleden, hoopt de regio hier in de toekomst de vruchten van te plukken. De campagne werd op 24 augustus 2013 afgetrapt in het IJsseldelta Stadion. Sinds de start brachten diverse volksvertegenwoordigers een bezoek aan de Regio Zwolle. Ook bezocht minister-president Mark Rutte de steden Kampen en Zwolle. Hij kreeg hierbij de animatiefilm Zwolse Kracht overhandigd, die ingaat op de identiteit en sterke eigenschappen van de Regio Zwolle. De film wordt woensdag ook vertoond aan de volksvertegenwoordigers in Den Haag. 


Artikel delen:

Reageer