Autisme Sportief organiseert meidenweekenden

Zwolle – Stichting Autisme Sportief organiseert één keer per maand een meiden weekend. Meiden, verdeeld in twee leeftijdsgroepen komen dan onder deskundige leiding van vrijdag avond tot en met zondag avond bij elkaar. Het eerste meiden weekend is van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 27 oktober.

meidenweekend.jpg 

Stichting Autisme Sportief verzorgt begeleiding voor personen met een autisme spectrum stoornis. Stichting Autisme Sportief gebruikt sport als begeleidingsmiddel met als doel de bevordering, behoud en compensatie van de zelfredzaamheid. Momenteel wordt ondersteuning geboden op het gebied van sport, begeleidingen, trainingen en opvang.

We merken vanuit de praktijk dat het voor meiden met autisme in de puberleeftijd moeilijker is om enerzijds hun vrije tijd zinvol te besteden, anderzijds om zich bepaalde vaardigheden eigen te maken. Door het bieden van een veilige en vertrouwde groep, is het mogelijk om nieuwe activiteiten te verkennen. Hierdoor leer je o.a. wat je wel of niet leuk vindt. Tevens wordt geleerd wat er nodig is om een activiteit te plannen, b.v. tijdig reserveren van een bowlingbaan, informatie inwinnen over het openbaar vervoer, etc. De sociale vaardigheden zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel: b.v. bij wie haal ik mijn informatie, hoe begin ik een gesprek, kennis nemen van en rekening houden met elkaars interesses, etc.

Ze leren hun vrije tijd in het weekend op een leuke en zinvolle wijze in te vullen o.a. met workshops zoals dans en muziek, persoonlijke verzorging en paardrijden. Leeftijdsgenoten zonder autisme zoeken elkaar makkelijk op en verkennen op die wijze hun omgeving. Ze oefenen daarbij ongemerkt allerlei sociale vaardigheden en planningvaardigheden en komen in aanraking met nieuwe ideeën, waarden en normen waarin zij hun eigen identiteit moeten vormen en vinden.

Stichting Autisme Sportief werkt met twee verschillende leeftijdsgroepen, een groep van 8-12 jarigen en een groep van 13-16 jarigen. Momenteel hebben zich al een aantal meiden ingeschreven. Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij omdat stichting Autisme Sportief werkt met kleine groepen om zodoende de deelnemers extra persoonlijke aandacht te kunnen garanderen. Wil je ook meedoen? Er is nog (beperkt) plaats voor deelname. Meld je aan via info@autismesportief.nl Neem voor meer informatie contact op met Joyce van Vliet (info@autismesportief.nl)

Artikel delen:

Reageer