Isala verbetert bewegwijzering parkeren

Zwolle – Isala heeft het parkeerterrein (P1) naast het nieuwe hoofdgebouw (V) voor álle patiënten en bezoekers van het ziekenhuis open gesteld. In eerste instantie was dit parkeerterrein alleen bedoeld voor mindervaliden, omdat het dicht bij de nieuwe hoofdingang ligt. De praktijk leert echter dat weinig mensen gebruik maken van P1. De pendelbus stopt namelijk niet bij dit parkeerterrein, waardoor gebruikers ervan alsnog een stukje moeten lopen naar de hoofdingang. Isala adviseert daarom alle patiënten en bezoekers die minder goed ter been zijn of mindervalide hun auto te parkeren in de parkeergarage (P3). Vanaf de parkeergarage kan gebruik worden gemaakt van de gratis pendelbusjes naar de hoofdingang. In de pendelbusjes is ook ruimte voor een rolstoel. Doordeweeks rijden de pendelbusjes continu van 07.00 tot 20.30 uur tussen de hoofdingang en de parkeergarage en in het weekend vanaf 08.00 uur. Ze draaien op volle capaciteit en er wordt al dankbaar gebruik van gemaakt. Als de parkeergarage vol is, wordt verwezen naar P1 of P2.

tijdelijke_bewegwijzering_isala.jpg

Direct na de opening van het nieuwe ziekenhuis is begonnen met de voorbereidingen van de sloop van het oude Sophia. Op deze plek komt een groot parkeerterrein met ruim 700 parkeerplaatsen en een nieuw Behandelcentrum. Om de veiligheid van passanten te waarborgen, zijn bouwhekken om het hele terrein geplaatst. Het eerste gedeelte, parkeerterrein P1, is af en ligt direct naast het hoofdgebouw (V) en biedt 155 parkeerplekken. Patiënten en bezoekers voor wie het geen probleem is enkele minuten te lopen, kunnen hier hun auto dus al parkeren. Als het parkeerterrein tussen de parkeergarage en het nieuwe ziekenhuis in het derde kwartaal 2014 klaar is, kunnen patiënten en bezoekers hun auto daar parkeren. Dan gaat ook de ingang van het nieuwe hoofdgebouw aan die zijde open, en is de loopafstand tussen de nieuwe parkeerplaats en het hoofdgebouw veel korter.


Om het oude Sophia staan nu bouwhekken in verband met de sloopwerkzaamheden. Het nieuwe ziekenhuis is vanaf de parkeergarage daardoor niet goed te zien. Dat maakt het oriënteren lastig. Moet je nu links- of rechtsaf naar het hoofdgebouw en hoe kom je bij de gebouwen aan de Dokter Spanjaardweg? Daarom plaatst Isala binnenkort routeborden op de bouwhekken en stoepstickers, die met duidelijke en onderscheidende kleuren de weg wijzen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ‘Under construction’ en het wordt beter
    zo te lezen. Da’s goed. Het is ook wel een heel groot
    ziekenhuis ineens. Goed te vernemen “Isala verbetert bewegwijzering parkeren “.    Maak melding

  2. En ook nog even de vrijwilliggers in de grote hal opleiden .Ik moest er laatst voor controle zijn in gebouw V en werd in de grote hal opgevangen door een persoon die je weg wijs moet maken .En werd ik door die persoon naar de andere kant van het gebouw gestuurd terwijl ik aan de goede kant was.Bij terugkomst in de grote hal bood degene zijn excuus aan dat hij fou was geweest


    Maak melding

Reageer