Concept kandidatenlijst ChristenUnie Zwolle

Zwolle – Het bestuur van de Zwolse ChristenUnie heeft de concept kandidatenlijst (zie Lees verder) vastgesteld. De leden wordt voorgesteld om de zittende raadsleden Michiel van Willigen (relatiemanager; 1976), Reinier Mulder (docent rechtstaat & parlementaire democratie; 1969) en burgerraadslid Job Looijenga (adviseur Inkoop en aanbesteden; 1964) te laten plaatsnemen op de plekken 2, 3 en 4 op de kandidatenlijst.

De leden zullen in hun vergadering op dinsdag 12 november een definitief besluit nemen over de kandidatenlijst. Eerder nam de ledenvergadering al een besluit over het lijsttrekkerschap. De huidige fractievoorzitter, Gerdien Rots (communicatietrainer en dagvoorzitter; 1971) voert de lijst aan. Wethouder Filip van As staat op plek 11 van de lijst. Hij is de ChristenUnie kandidaat voor het wethouderschap in een nieuwe collegeperiode. Op plek 5 t/m 7 kiest de ChristenUnie voor vernieuwing. Nr. 5: Jolien Elshof-Rook (financieel controller; 1960), nr. 6: Johannes de Vries (journalist; 1988) en nr. 7 Jelte Bos (ingenieur innovatie; 1964).

lijst_cu_zwolle.jpeg

Afscheid

Zoals eerder bekend gemaakt neemt de ChristenUnie op 1 november afscheid van John van Boven. Roelof Hoving en Dikkie van Gijssel nemen op 19 maart 2014 afscheid van de Zwolse raad.
Dikkie stopt na 12 jaar raadslidmaatschap om meer tijd te hebben voor het vrijwilligerswerk zoals het Eetcafé en St. Present. Daarnaast wil ze meer tijd hebben voor haar (klein)kinderen.

Roelof Hoving komt ook niet meer voor op de kandidatenlijst. Hij stopt als ChristenUnie raadslid en focust zich als ZZP’er op zijn verdere carrière.

Lijstduwers

De lijst sluit af met personen die hun sporen hebben verdiend in de Zwolse samenleving. We zijn verheugd dat een aantal Zwolse voorgangers en bestuurders hun naam verbinden aan de Zwolse ChristenUnie lijst. 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik ben tot de conclusie gekomen dat religie niet thuishoort
  in de politiek. Geldt wat mij betreft voor alle religies,
  in lokale, regionale en nationale politiek.
  (Voordat je ’t weet immers hebben we de islam aan boord).
  Christenunie: wat vinden jullie daarvan?  Maak melding

 2. Als iederereen nu op John stemt dan blijft onze mede- weblogger toch met voorkeurstemmen in de raad. Dat kan hij niet negeren 😉


  Maak melding

 3. Toch blijf ik het raar vinden (en eigenlijk ook niet kunnen): aangeven dat je stopt met de politiek en jezelf niet nog een periode kandidaat stelt (zoals John van Boven, Roelof Hoving en Dikkie van Gijssel dus doen), maar dan wel op de kandidatenlijst gaan staan.

  Doe dan wat je zegt en stop ermee, maar ga jezelf niet nog een keer kandidaat stellen.

  Dit riekt wat mij betreft nu al naar kiezersbedrog!

  (en dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 nog niet eens geweest!)  Maak melding

 4. Beste hansHanzeland, ik spreek namens mezelf als ik zeg dat ik niet anders kan dan in mijn handelen, handelen naar wat ik geloof. Volgens mij is dat ook niets raars: iedereen handelt toch vanuit een bepaalde overtuiging en visie op de wereld? Zolang je maar oog en respect hebt voor iedereen – ook voor wie iets anders gelooft.


  Maak melding

 5. Hey, Johannes. Wellicht een komend raadslid op Weblog Zwolle. John is aan het lobbyen geweest voor deelname aan Weblog Zwolle 😉
  Welkom Johannes!


  Maak melding

 6. Nee Luchtfietser. Ik vind dat geen kiezersbedrog. Je onderschat de kiezer. De kiezer begrijpt heus wel wat een lijstduwer is. Ik zie lijstduwers als mensen die met hun bekendheid zo’n partij willen voorthelpen. Niks mis mee.

  Ik vind het wel mooi dat John er zo toch nog op staat.


  Maak melding

 7. Bernard ik ben het met luchtfietser toch wel een wat betreft John .Geef dan niet eerst aan dat je stopt en je niet meer beschikbaar bent zoals John heeft gedaan .Dat is voor kiezers erg verwarrend


  Maak melding

Reageer