DeltaWonen zet in op ledverlichting

Zwolle – In de woongebouwen Spui/Biesbosch in Zwolle vervangt deltaWonen deze week in het kader van energiebezuiniging de 1000e traditionele tl-verlichting door ledverlichting. Ledverlichting is duurzaam vanwege het lage energieverbruik, de afvalreductie, recyclebaarheid en minder gebruik van materialen en grondstoffen. Duurzaamheid en respect voor het milieu zijn kernwaarden voor deltaWonen. Voor de bewoners levert de ledverlichting ook een financieel voordeel op. Zij hoeven hierdoor minder servicekosten te betalen. DeltaWonen is vanaf 2010 bezig grootschalig ledverlichting aan te brengen in haar woongebouwen. In totaal gaat deltaWonen 9000 tl-lampen vervangen door ledverlichting.

duurzame_lamp.jpg 

In de bergingsgangen van de woongebouwen Spui/Biesbosch in Zwolle zijn 130 tl-lampen vervangen door ledlampen. Dit levert een besparing op van 30,26 KW per jaar. De verlichting in deze woongebouwen brandt 24 uur per dag. Daarnaast moeten tl-lampen elk jaar vervangen worden. De ledlampen die nu zijn geplaatst, gaan tussen de 15 en 20 jaar mee. Dit jaar vervangt deltaWonen nog 360 tl-lampen. Er is al ledverlichting aangebracht in een aantal woongebouwen van deltaWonen. Onder andere in de bergingsgangen, trappenhuizen van de woongebouwen Spui/Biesbosch, Palestrinalaan, Rijnlaan, Scheldelaan, Loriestraat, Meppelerstraatweg en Vermuidenstraat in Kampen.

 

Energiebesparing

Een ledlamp gebruikt tweederde minder aan energie dan een traditionele tl-lamp. Met de traditionele tl-verlichting in de woongebouwen Spui/Biesbosch kostte dit 46,8 KW per jaar. Met de ledverlichting 16,54 KW per jaar. Dit betekent een jaarlijkse besparing van 30,26 KW in de Spui/Biesbosch. Een duurzaam en financieel voordeel.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Inderdaad prima die LED verlichting, let wel goed op de kleur die het geeft. 2700 tot 3000K is ongeveer warm wit, hoger 6000-8000K wordt het koud wit


    Maak melding

Reageer