11-jarige Tom zet ouderen in het zonnetje

Zwolle – Door een actie van de 11-jarige Tom van Munster werden woensdagmiddag een aantal ouderen van woonzorgcentrum Westenhage in het zonnetje gezet. Tom komt regelmatig in het centrum omdat zijn oma daar woont. Volgens hem zijn ouderen soms eenzaam en hebben ze vaak last van lichamelijke klachten. Er worden wel eens activiteiten vanuit het Westenhage georganiseerd, maar meestal doet maar een klein vast groepje ouderen hier aan mee. Tom wide dat zoveel mogelijk ouderen aan zijn oud-Hollandse middag meedoen.

 

09-10-2013_ton_zet_ouderen_in_het_zonnetje-westenhage_04.jpg 

 

Onder het motto: doe iets voor een ander, feestje voor jezelf! moedigt Ik Ben Geweldig jongeren uit heel Nederland aan om de plannen waar ze mee rond lopen ook echt uit te voeren. Via de website www.ikbengeweldig.nl kunnen zij hun ideeën indienen om iets goeds voor een ander te doen. Ook kunnen ze tot maximaal € 1.000,- aanvragen voor de uitvoering ervan. In die laatste fase staat er eventueel een Geweldige Coach voor de jongeren klaar die ze ondersteunt bij het uitvoeren van hun idee. De coach komt bij hen uit de buurt en geeft ze tips, of spart met ze; net waar zij behoefte aan hebben. Ik Ben Geweldig is een initiatief van NJR en VSBfonds.

 

09-10-2013_ton_zet_ouderen_in_het_zonnetje-westenhage_02.jpg

 

09-10-2013_ton_zet_ouderen_in_het_zonnetje-westenhage_03.jpg

 

09-10-2013_ton_zet_ouderen_in_het_zonnetje-westenhage_05.jpg 

09-10-2013_ton_zet_ouderen_in_het_zonnetje-westenhage_01.jpg
Artikel delen:
Reacties 7
  1. goed gedaan Tom 😀 , jij bent het bewijs dat ook de jeugd van tegenwoordig denk aan zijn / haar omgeving ga zo door en ik hoop dat meer jongeren dit gaan doen TOP TOP TOP :D:D:D


    Maak melding

  2. Goed van je Tom ! Er kan veel bereikt worden door kinderen met ouderen in contact te brengen ! Ze kunnen van elkaar leren .;)


    Maak melding

Reageer