Studenten maken interactief ibook voor school

Zwolle – Raadpleeg het Montessori ibook en ontdek op speelse wijze je eigen schoolgebouw. Cibap studenten van de studierichting Ontwerp en Media maakten dit mogelijk voor de kinderen van de Montessorischool in Zwolle Zuid.

 

cibap_-_ibook_montessorischool_-_001_-_s.jpg

Foto: John Beumer 

 

Met dit interactieve ibook worden de basisschoolleerlingen, virtueel, rondgeleid in en om het gebouw. Daar ontmoeten ze allerlei details die levend worden door opdrachten, animaties en films. De onderwerpen waar ze over leren zijn onder andere architectuur, duurzaamheid, wat zie je onder een vloer, wat vind je in een muur, hoe werkt de riolering, hoe werkt een bliksemafleider, enz. Een groep leerlingen uit groep 7 en 8 waren samen met hun directeur Roeland Omlo en de architect van de Montessorischool getuige van de presentatie van de Cibap studenten.

Roeland Omlo is onder de indruk “Het was een mooie opdracht, waarin een prachtige wisselwerking ontstond tussen onze leerlingen en de studenten van het Cibap. Het enthousiasme van de studenten is groot en daardoor is het erg leuk om naar de presentaties te kijken. Het iBook is prachtig vormgeven en ik heb veel mooie filmpjes en animaties gezien.” Door middel van puzzels, een quiz, games, filmpjes, strips en animaties ontdekken de kinderen hun eigen schoolgebouw. Beide scholen werkten de afgelopen tijd nauw samen. Met een kritische blik, veel vragen en tips van de kinderen werkten de Cibap studenten aan hun ontwerpen voor het ibook. De komende weken wordt een aantal ontwerpen uitgekozen die uiteindelijk in één interactief ibook worden verwerkt.

Artikel delen:

Reageer