Februari wordt openingsmaand Hedon

Zwolle – De verbouwing van Hedon aan de Burgemeester Drijbersingel is in volle gang. De bouwwerkzaamheden liggen op schema en daardoor kan Hedon melden dat begin februari de deuren van een vernieuwd Hedon open zullen gaan. Op de achtergrond zijn inmiddels belangrijke keuzes gemaakt in bijvoorbeeld leveranciers van licht,- en geluidstechniek en wordt gewerkt aan uitbreiding van het team met diverse vacatures als resultaat. Dit allemaal terwijl gelijktijdig een ‘On Tour’ programma plaats vindt met optredens in o.a. de Suyderseezaal van de IJsselhallen.

Momenteel vindt aan de Burgemeester Drijbersingel een verbazingwekkend schouwspel plaats. In hoog tempo wordt namelijk gewerkt aan de vernieuwbouwing van poppodium Hedon. Grotendeels verborgen achter enorme steigers ontstaat een multifunctioneel pand met daarin o.a. een grote zaal met een capaciteit voor zo’n 850 bezoekers, een kleine zaal met caféfunctie voor 200 bezoekers, een backstagecafé, zeven oefenruimtes en een inpandige laad en los ruimte. Via een speciale website kan je middels mooie foto’s de verbouwing goed in de gaten houden. Kijk hiervoor op: http://verbouwing.hedon-zwolle.nl.

OPENING
Zoals gezegd liggen de bouwwerkzaamheden op schema en hierdoor kan Hedon verder gaan met de voorbereidingen voor de grote opening. Er wordt hierin niet gekozen voor één openingsdag- of weekend, maar is besloten om heel februari om te dopen tot openingsmaand! De aftrap zal plaatsvinden op donderdag 6 februari, maar hoe precies wil Hedon nog niet kwijt. Het programma van de openingsperiode en daarna zal meer en meer zichtbaar worden, waarbij nu al te zien is dat Laura Jansen op 15 Februari in de nieuwe zaal zal optreden. Meer mooie en verrassende acts volgen, maar die worden nog even geheim gehouden.

KWALITEIT IN LICHT & GELUID
Wellicht één van de moeilijkste beslissingen die in het kader van de nieuwbouw genomen moest worden is de keuze voor de leverancier van het geluidssysteem. Hedon staat al jaren bekend om het goede geluid en is blij te kunnen melden dat gekozen is voor het Amerikaanse merk Clair Brothers. De grootste artiesten ter wereld werken met dit merk; denk hierbij aan Rolling Stones, U2, Beyonce, Alicia Keys, Madonna en Bon Jovi om zo maar een paar namen te noemen. De fabrikant en de Apeldoornse importeur ‘The Audio Specialists’ zien het nieuwe Hedon als een belangrijke plek om deze topproducten in Europa te kunnen demonstreren. 
Voor de keuze van het licht is gekozen voor de nieuwste technieken waarbij goed gekeken is naar het duurzame aspect zonder afbreuk te doen aan kwaliteit.

ON TOUR
Ondanks dat Hedon in de steigers staat, is Hedon tijdens de verbouwing niet gesloten. Met de Suyderseezaal van de IJsselhallen als vaste uitvalsbasis wordt het gehele najaar diverse concerten georganiseerd. Deze zaal is de kleinste in het IJsselhallen complex en naar aanleiding van reacties na de eerste optredens die daar gehouden zijn, durft Hedon te stellen dat de vertrouwde intimiteit van Hedon ook daar is gewaarborgd. Ook het geluid is zoals je van het poppodium gewend bent en bijkomend voordeel is dat er meer dan voldoende (gratis) parkeerruimte beschikbaar is. Daarnaast wordt de samenwerking met de stad gezocht met  optredens i.s.m. bijvoorbeeld Odeon De Spiegel Theaters, de Statenzaal in de bibliotheek, Let’s Get Lost Festivals, Het Vliegende Paard en meer. Kijk voor het complete programma op www.hedon-zwolle.nl

UITBREIDING TEAM   
Een uitbreiding van pand en programma betekend dat er meer mensen nodig zijn om met een enthousiast team een fantastisch programma neer te zetten. Momenteel staan er dan ook diverse vacatures uit. Kijk hiervoor even op de website van Hedon!

Artikel delen:

Reageer