Berkum voor zware klus naar Staphorst

Zwolle – Berkum 1 heeft een pittige opdracht voor de boeg want de ploeg speelt op zaterdag 12 oktober uit bij Staphorst, een team dat de Zwollenaren in het verleden nog wel eens de nodige problemen heeft bezorgd.

“We krijgen een goede tegenstander en we zullen het daar dus moeten laten zien,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge. “Iedereen bij onze groep weet donders goed wat er daar van ze gevraagd wordt en dat we het bijvoorbeeld organisatorisch beter moeten neerzetten.” Tegenstander Staphorst werd voor de competitie van start ging door velen gezien als één van de sterkere ploegen in de Hoofdklasse C maar ging, net als Berkum, teleurstellend van start.

In de eerste wedstrijd liep de selectie van trainer Jan van Raalte tegen een ontluisterende 6-2 nederlaag op bij Flevo Boys en ook de twee volgende duels werden verloren. Daarna richtte het team zich echter verrassend op door ‘topper’ Genemuiden in Staphorst met 3-0 te verslaan en vorige week werd een punt gehaald door een 2-2 remise bij VVOG. In die wedstrijd kwamen de Staphorsters in de eerste helft een aantal keren gelukkig weg en de ploeg ging zelfs met een 1-2 voorsprong de rust in, wat volgens Staphorst zelf meer was dan waar men recht op had. In de tweede helft kwam VVOG snel op gelijke hoogte en daarna werd er in het volgens Staphorst armoedige en rommelige duel niet meer gescoord. Zo kwam er een gelijkspel uit de bus waar beide ploegen mee konden leven.
Vooruitgang
Berkum deed het vorige week niet goed door op eigen terrein met 1-2 te verliezen van DETO Twenterand maar trainer Ten Berge zag wel vooruitgang bij zijn team. “In de eerste helft hadden we een mindere periode en kwamen we achter door twee ongelukkige goals. Maar ik denk dat we na rust wel 80 procent van het balbezit hebben gehad en hebben we goed voetbal laten zien, in elk geval stukken beter dan in de voorgaande twee of drie wedstrijden. Alleen zullen we stabieler in de wedstrijden moeten worden en onszelf niet in de problemen brengen,” waarschuwt de Zwolse coach.
Bij de voor beide ploegen moeizame competitiestart hebben Berkum en Staphorst allebei slechts vier punten verzameld uit vijf wedstrijden, waardoor de tegenstanders van zaterdag in het beruchte ‘rechter rijtje’ van de ranglijst zijn beland. De verschillen in puntenaantallen zijn echter nog gering zodat een overwinning in deze regioderby voor beide ploegen van groot belang is. De wedstrijd Staphorst-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Het Noorderslag aan de Parallelweg in Staphorst, waar scheidsrechter Dimitri de Gans uit Zijderveld om 14.30 uur zal laten aftrappen.
Artikel delen:

Reageer