Titelfavorieten WRZV zaalvoetbal onderuit

Zwolle – In de maandagavond competitie zijn de koplopers uit de kampioensklasse en de 1e klasse hun lijstaanvoerderschap afgelopen week abrupt kwijtgeraakt.

Titelfavoriet in de 1e klasse Opgezwolle verloor zeer verrassend en qua score afgemeten met 3-7 van het goed spelende AXIOS. Door het verlies van Opgezwolle mochten de teams van Streetfeet en het verrassend goed draaiende team van nieuwkomer DTG in een onderonsje uitmaken, wie de lijst in de 1e klasse mocht gaan aanvoeren. In een leuk, maar zeker spannend duel wist Streetfeet met  9-7 te winnen.  In de kelder van de deze klasse wisten de teams van OHM en VIPS wederom geen punten te pakken, door deze week te verliezen van de Belgische Keizer 1 en Kees Middendorp. Bola-Lah! Satu wist na een slechte competitiestart voor de twee week op rij punten te pakken door met 6-6 gelijk te spelen tegen Glass Onions.

In de kampioensklasse moest  Nico Brillen de koppositie overlaten aan promovendus Wolters Recycling.  Eco Groen Advies wist in een mooi duel de eerste punten van Nico Brillen af te “snoepen” door met 5-5 gelijk te spelen. Door het puntenverlies wist Wolters Recycling de koppositie te veroveren in de hoogste klasse met een krappe 8-7 overwinning op het goed spelende Woord & Daad. Alleen Bola-Lah! 1 kon aansluiting houden met de top door een 10-3 overwinning op de nummer laatst Rafiki. Optima Forma veegde de vloer aan met Roede Vooruit door een 11-0 overwinning en Argos Bebemus wist in een spannend duel Wehkamp.nl van de eerste overwinning af te houden door een 6-5 overwinning.   

Een heuse derby hadden we afgelopen week in de Koos Albertshal tussen de teams van Ittersum en Zwolle Zuid. Beide ploegen vermaakten het publiek met een aantrekkelijke en gelijk opgaande wedstrijd. Na vijftig minuten stond er met de 4-4 een terechte uitslag op het scorebord. De te kloppen ploeg in de woensdagavond kampioensklasse is en blijft ook na deze week Bordeaux Groen. Zij wisten deze week YBC met 16-5 aan de “zegekar” te binden. Blazende Veiligheid wist zich te handhaven in het linker rijtje door een 12-5 winst op Exact. Aantrekkelijk was de wedstrijd ook tussen Vastgoed Dalfsen en Van Panhuis. Van Panhuis bleef met aanvallend voetbal met 4-3 aan de goede kant van de score. De Belgische Keizer 2 wist het team van SC PEC Zwolle op de late avond met maar liefst 6-2 te verslaan. Leuk om te zien, was dat SC PEC Zwolle in de tenues van “grote broer” PEC Zwolle aantrad. 

FC Hummel wist in de 1e klasse van de woensdagavond competitie de koppositie gemakkelijk te verdedigen. De koploper wist met flitsend combinatievoetbal het team van Absens Carens met 8-0 te verslaan. Neptunes’ 12 wist in een boeiend duel knap te winnen van Amerom Makelaardij. Na 2x 25 minuten spelen was de eindstand 7-6 in het voordeel van Neptunes’ 12. De teams van Zvv Pruts en Karba wisten hun wedstrijden te winnen van Sleuteldienst Zwolle (8-2) en Outsport (9-3). Het fris spelend Torsade Trois Points wist met 6-4 te winnen van de nummer laatst in de 1e klasse Iron Art. FC Hummel gaat nog steeds ongeslagen aan de leiding en lijkt de te kloppen ploeg op weg naar het kampioenschap.

Op maandag 14 oktober en woensdag 16 oktober is er een vol programma met leuke affiches uit de 2e, 1e en kampioensklasse. De wedstrijden starten om 18:30 uur in de WRZV Hallen – Buitengasthuisstraat 8 – en de toegang is vrij.

Voor meer informatie, uitslagen, standen en programma raadpleeg  www.wrzvzaalvoetbal.nl of  op twitter @WRZVZwolle.  


Artikel delen:

Reageer