Uitbreiding directie ROC Menso Alting

Zwolle – Met ingang van 1 november a.s. is de heer Klaas Koelewijn benoemd als tweede directeur bij ROC Menso Alting in  Zwolle.  Het bestuur van de school heeft bij de start van de school in 2008 al aangegeven op termijn te willen werken  met een  collegiaal directieteam.  De huidige eenhoofdige leiding, in de persoon van directeur Pim Hulsman, wordt nu uitgebreid met een mededirecteur. 

 

fotoklaaskoelewijn.jpg 

 

De forse groei van de school maakte deze uitbreiding noodzakelijk.  De Zwolse vestiging van ROC Menso Alting,  een mbo-instelling  met gereformeerde grondslag,  is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een school met een kleine 800 studenten en ruim zestig medewerkers. Het huidige cursusjaar is de school met fors meer aanmeldingen gestart dan het jaar daarvoor. Menso Alting Zwolle  scoort  goed in het landelijke studententevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten.  Zowel in 2010 als in 2012 is Menso Alting de tweede in Nederland van de algemene ROC’s.

 In cursusjaar 2011 – 2012 is Menso Alting Zwolle uitgeroepen tot ‘Beste onderwijswerkgever van Nederland, categorie mbo’.  “Met Klaas als collega-directeur kunnen we samen als directieteam een extra impuls geven aan de doorontwikkeling van Menso Alting. En daar kijken we naar uit”, aldus Pim Hulsman.  

 

Klaas Koelewijn (44) heeft bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit gestudeerd en bij Nyenrode zijn MBA behaald. Klaas heeft bij verschillende organisaties gewerkt, met name in de zakelijke dienstverlening. Van 2006 tot 2013 als business development manager bij de APG-Groep in Heerlen. Van 2006 tot 2011 was Klaas o.a. de politiek leider van de ChristenUnie Limburg.  Daarnaast is hij actief in kerk, buurt en als voorzitter van een vereniging van basisscholen. In zijn loopbaan vormt de passie voor de ontwikkeling van mensen een rode draad. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer