Wethouder De Heer laat 10 dagen de auto staan

Zwolle – Donderdagmiddag vond op de Dag van de Duurzaamheid in Doepark Nooterhof de ondernemerspitches van semifinalisten voor de  MVO Prijs Regio Zwolle en de start van de actie Low Car Diet plaats. Bij dit gebeuren waren gedeputeerde Ineke Bakker e nwethouder René de Heer aanwezig.

10-10-2013_start_low_car_diet-nooterhof_05.jpg  

Tijdens de MVO Prijs Regio Zwolle Pitches moesten de 5 semifinalisten van de MVO Prijs Regio Zwolle de jury overtuigen waarom zij de MVO Prijs verdienen, en zich de komende twee jaar de “beste duurzame ondernemer van de regio Zwolle” mogen noemen. Juryvoorzitter Ineke Bakker: “Het is geweldig dat er in de regio Zwolle zoveel ondernemers zijn die zich verantwoordelijk voelen voor het milieu en de wereld waarop wij leven. Samen werken we aan een duurzaam schone en veilige leefomgeving”. Tijdens de start van de Low Car Diet  leverde wethouder René de Heer en enkele andere koplopers van het programma Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad (BBZKN) hun autosleutels in. De bestuurders en directeuren laten tien dagen lang hun eigen auto staan en gaan een andere manier van reizen ervaren.

10-10-2013_start_low_car_diet-nooterhof_02.jpg  

10-10-2013_start_low_car_diet-nooterhof_01.jpg 

 10-10-2013_start_low_car_diet-nooterhof_04.jpg

Via Lees verder nog een foto… 

10-10-2013_start_low_car_diet-nooterhof_03.jpg
 
 
Artikel delen:
Reacties 60
 1. ⤽Het is geweldig dat er in de regio Zwolle zoveel ondernemers zijn die zich verantwoordelijk voelen voor het milieu en de wereld waarop wij leven. Samen werken we aan een duurzaam schone en veilige leefomgeving⤝.

  Schone en veilige leefomgeving. Riiiight. Was het niet diezelfde De Heer die kiezers wilde trekken door te zeggen dat auto’s dwars door Stadshagen mochten crossen? Met minder schone leefomgeving en minder veilige leefomgeving als gevolg.

  Heeft De Heer misschien het licht gezien?

  Vast niet. 10 dagen. En als ik dan de pessimist ga uithangen, dan denk ik ook nog eens dat dat inclusief 2 weekends is.


  Maak melding

 2. Sjonge jonge wat een prestatie en dan nog wel tien dagen poeh poeh dat is wat!!!Ik moet het helejaar zonder auto en elk jaar erop ook omdat ik alleen maar moet inleveren van mijn salaris en daar is De Heer zijn partij de VVD mede schuldig aan.Maar zelf houden ze de zakken gevuld.Toch even een spionetje op zetten dat hij de komende tien dagen niet stiekum in de auto kruipt


  Maak melding

 3. Goedzo pecisback, ga ik er vanuit dat jij iig wat nuttigs hebt gedaan alleen of dat meer is dan ik dat weet je natuurlijk niet. Maar ga zo door zou ik zeggen!

  Pjotr, je zou er voor kunnen kiezen om iets aan je situatie te doen, waardoor ook jij een auto kunt rijden. Kwestie van keuzes maken en je schouders er onder!! Het is te makkelijk om het slachtoffer te gaan uithangen!


  Maak melding

 4. Volgens mij staat er nergens in de bijbel te lezen dat De Heer zich per auto verplaatst (….idem dito per fiets).

  Hoogstens per Ezel 🙂


  Maak melding

 5. Binnen 24 uur in de fout.

  Rene de Heer zelf op Twitter:

  “Even vergeten. Wonen in Assendorp naar school in Stadshagen, te laat voor bus. Een paar autokilometers dan maar. Nu op de fiets #uitdespits”


  Maak melding

 6. Zwollenaarisback ik hang niet het slachtoffer uit ik voel mij happy zo zonder auto .Maar wat heeft het voor zin om een voorbeeld van 10dagen als wethouder je auto te laten staan.De burgemeester gaat al dagelijks fietsent naar zijn post.En wie zegt mij niet dat De Heerbij een ander instapt in plaats van op de fiets wie controleerd dat


  Maak melding

 7. “Even vergeten. Wonen in Assendorp naar school in Stadshagen, te laat voor bus. Een paar autokilometers dan maar. Nu op de fiets #uitdespits”

  Tsssss…. De regen van vanochtend had er zeker niets mee te maken. Wat een voorbeeld. >:(


  Maak melding

 8. Bericht door Zwollenaarisback, op 11 oktober 2013 om 08:29
  En wat hebben jullie zelf deze week voor het milieu gedaan??

  Laat ik beginnen door gewoon te zeggen dat ik het hele jaar door de fiets gebruik voor het werk. En de afstand naar het werk is heel wat meer dan wat René de Heer moet afleggen. 2 keer per jaar moet ik een stukje verder weg dan het standaard enkeltje van 12 kilometer, dan moet ik 55 kilometer enkel fietsen, ook daar maak ik geen probleem van.

  Maar wat een vertoning weer. Dat René de Heer geen ruggegraat had, dat wisten we al wel (waar ik trouwens niet zo treurig om ben in geval van de knip, lang leve z’n graatloze rug in dat geval) maar dit vind ik toch wel héél typisch.

  Maar die prijs kunnen ze nu natuurlijk wel op hun buik schrijven. Zo niet? Dan mogen ze volgend jaar het geld wel aan wat anders besteden dan aan deze onzin.


  Maak melding

 9. Pjotr eerst loop je te klagen dat je het hele jaar en het jaar erop zonder auto moet. In je tweede reactie zeg je dat je happy bent zonder auto…Pfff. Zib heeft wat mij betreft gelijk in zijn reactie naar jou.


  Maak melding

 10. Bij de dag van de duurzaamheid hoort schoon water. Schoon, zuiver!
  Is ons water niet. Kwaliteit water…mmm. Zwolse politiek… straks drinken we water met medicijnresten. Wilt u geen water met medicijnresten doe er wat aaaan!!


  Maak melding

 11. Ria, ik meende dat het Nederlandse kraanwater het schoonste van Europa was. Kom jij aan met een bewering over medicijnresten in het water. Stel dat die dreiging er is, kan de Zwolse politiek daar dan wat aan doen?


  Maak melding

 12. Geen ruggengraad? We zullen zien. Voor wat de belofte geen auto te rijden gaat hij al de mist in. Ook met de knip ging het de mist in. Kijken of hij met de bloemenman in Stadshagen ook de mist in gaat of toch ruggengraad toont en de man zijn kraam laat staan.


  Maak melding

 13. Wat mij betreft heeft dit nieuwswaarde 0. Het doel zal waarschijnlijk zijn dat meneer de Heer het goede voorbeeld geeft aan het gepeupel 😛
  Het zou pas indruk op me maken als meneer de Heer dit elke week een dag zou doen. Dat lijkt me zinvoller dan 10 daagjes, ook gemeend want je gaat er echt voor i.p.v. een kleine opoffering en persoonlijk zou het mij dan de irritatie ontnemen dat ik een suffig burgertje ben.


  Maak melding

 14. Grappig te lezen, een wethouder die tien dagen op de fiets gaat.
  En alle reakties erop. ‘Duurzaamheid’ lijkt me een goed punt!
  Maar of deze actie dat bevordert, en of de reakties die ik lees
  dat in aanmerking nemen betwijfel ik.
  Wat mij betreft kunnen de snelwegen niet breed genoeg zijn,
  en is fietsen vooral een recreatieve bezigheid, niet bedoeld
  voor de dagelijkse dingen. Dat gaat per auto.
  Voor echte ‘Duurzaamheid’ is veel meer nodig.
  Een wethouder die onder dat motto de publiciteit zoekt
  met tien dagen fietsen telt denk ik niet mee.
  Duurzaamheid gaat immers veel verder.  Maak melding

 15. @hansHanzeland:
  Fietsen is vooral een recreatieve bezigheid? Dan valt er bij jou nog heel wat bij te schaven in je opvattingen. Voor jou zou duurzaamheid toch nog een motortje betekenen heb ik het idee.

  Maar bredere snelwegen voor fietsen: prachtig idee van je ;D


  Maak melding

 16. @hansHanzeland mag ik aannemen dat als jij alle dagelijkse dingen met de auto doet, je een bijpassend bijzettaffeltje als kont hebt? Dagelijks bewegen is niks mis mee!


  Maak melding

 17. Daar verbaasde ik mij ook over. Fietsen is voor mij ook de standaard. Autogebruik een bijzonderheid. En brede autobahnen heb ik niet nodig. Via een karrenspoor kom ik er ook wel.
  Ik meende laatst gelezen te hebben dat meer dan 50% van het vervoer in Zwolle met de fiets is. Zou me verbazen dat dat allemaal recreanten zijn die ’s maandagsmorgens allemaal door het donker naar hun werk rijden.
  Een duurzame wereld begint wel bij jezelf. De mensen die dat niet snappen gaan het nog moeilijk krijgen.
  Over duurzaamheid gesproken: http://www.duurzaamheid.nl


  Maak melding

 18. na 1 dag al weer je auto pakken haha (vvd stuntje?)
  ik vind dit ook nou echt typisch iets voor Wethouder De Heer mooie praatjes en beloftes hij is echt onbetrouwbaar,
  moet je nou is kijken naar het winkelcentrum in zwolle zuid en stadshagen daar meet hij ook met 2 maten onbegrijpelijk
  Wethouder De Heer is geen knip voor de neus waard in mijn ogen


  Maak melding

 19. hihi ,wethouder de heer op de fiets???misschien alleen voor de foto..:Den mijnheer de heer stelt zich zo groot op ,,maar afspraken komt hij niet na …misschien te moe dat ie nu alles op de fiets moet doen.kom eens met eerlijke afspraken ..en laat stadshaagje staan ,,dan ben je pas een heer ,,maar nu nog niet..ps ..en misschien geloof je in jezelf ..maar voor ons bent u een onbetrouwbaar persoon >:(


  Maak melding

 20. @hendrikje Op de eerste dag nog even de auto pakken kan natuurlijk. Kwestie van even wennen dat het openbaar vervoer soms ook op tijd rijd. En hij is zelf degene die het meldt. Dus wél betrouwbaar.


  Maak melding

 21. o nee ….eerst beloven dat ie 10 dagen de fiets laat staan???en dan proberen met de bus te gaan???en vergeten dat meneer op de fiets moet ??wat een vertoning >:(en ook vergeten zijn afspraken na te komen ??? wat een schijnvertoning


  Maak melding

 22. Wat een negatief gezeur weer. Via zijn twitter kan iedereen zijn wederwaardigheden van de autoloze tiendaagse volgen. Dat valt niet mee, ook al niet omdat hij het in het verkeerde jaargetijde doet. Veel regen. Dat hij niet meteen in het juiste ritme zat, maakt hem in mijn ogen menselijk. Nobody is perfect, nietwaar?


  Maak melding

 23. Wie weet heeft hij wel de auto van iemand anders genomen, dan heeft hij zijn belofte niet gebroken. Er staat in het artikel:

  De bestuurders en directeuren laten tien dagen lang hun eigen auto staan en gaan een andere manier van reizen ervaren.

  Dus hij mag lopen, kruipen, huppelen, met de fiets, met de bus, met de trein, met de taxi, op de skelter of desnoods met de auto van de buren 😛


  Maak melding

 24. nee hij had ook niet beloofd dat meneer zijn fiets 10dagen zou laten staan :Dmaar zijn auto ..maar meneer de heer kent het verschil ook niet tussen auto en fiets .vandaar dat hij bijna de bus nam ,,ware het niet dat de bus al weg was ,,wat moet je dan?????? ja fietsen ,wat zal ie balen


  Maak melding

 25. Mischn gaat die helemaal niet werken maar lekker thuis zitten en al onze gezeur over hem volgen.. hahah zal wat zijn…
  Hoe dan ook het blijft komende dagen regenachtigggggggg;)


  Maak melding

 26. Als je hoog van de toren blaast en blijkbaar smeekt om aandacht, zijn er geen excuses meneer de Heer. Gewoon niet slim gespeeld en nu gewoon niet janken dat er commentaar komt.


  Maak melding

 27. Bernard, denk dat je gelijk hebt. Het gedrag van de Heer bevestigd het vermoeden dat VVD politici allemaal last hebben van hun korte termijn geheugen. Gaat wat worden met de komende gemeenteraadsverkiezingen en de periode erna. Mooie praatjes en beloftes, nakomen ho maar.


  Maak melding

 28. Ach WFVN. Ik denk dat Nederland wel weet wat de beloftes van de VVD waard zijn. Dus geef je stem aan de Heer en je wordt bedrogen keer op keer.


  Maak melding

 29. Ook vandaag lukt het de wethouder niet:

  Twitter: Vandaag is de agendaplanning werk|prive zo lastig dat de keuze op de auto valt. Eerste echte dag dat andere keuzes niet lukken #uitdespits


  Maak melding

 30. De eerste dag dat andere keuzes niet lukken? Hoe zat het dan de eerste dag? Eigenlijk geeft hij aan dat het de eerste dag dus wel zou lukken, toen heeft hij ook de auto gepakt.


  Maak melding

Reageer