Enthousiasme voor Sassenstraat Allicht

Zwolle – Een oude lampenkap een metamorfose geven met glitters, verf, kleurige stofjes en allerlei bling bling tijdens de workshop Glimping. Daar hebben ze bij de Jenaplein school in Assendorp wel oren naar. De leerlingen barsten van de creativiteit en de organisatie van het project Sassenstraat Allicht kijkt dan ook vol verwachting uit naar de ongetwijfeld originele lichtkunstwerken.

 

gilmping-6.jpg 

 

Juffrouw Daphne Bouwman komt op  zaterdag 12 oktober met 21 kinderen naar de Glimping werkplaats op Sassenstraat 20. Hier wachten CIPAB-studenten Ferdinand en Maartje de kunstenaars in de dop op. CIBAP is de school van de verbeelding dus qua inspiratie zit het wel goed. Samen gaan ze aan de slag om de honderden ingeleverde lampenkappen om te toveren tot blikvangers. Zwollenaren kunnen iedere zaterdag meeglimpen in de werkplaats aan de Sassenstraat 20!

Jong en oud doet mee!

De organisatie van Sassenstraat Allicht, een lichtspektakel waarbij honderden lampenkappen de Sassenstraat verlichten, is verheugd met de enorme aandacht voor het project. Initiatiefnemer Gooitske Zijlstra: “Sassenstraat Allicht is een community-project. Dat betekent dat het alleen een succes wordt als heel veel Zwollenaren meedoen. Dat lijkt te lukken. We merken dat het versieren van de lampenkappen verbroedert. Ondernemers, bewoners, kinderen, studenten, jong en oud; iedereen komt langs in onze werkplaats. Dat zoveel mensen een steentje bijdragen kan ik het beste omschrijven als: supertof!”

 

Zwolle, meest gastvrije stad van Nederland

Sassenstraat Allicht is een community project; een door de gemeenschap verzonnen en ontwikkeld plan om de eigen omgeving nog aantrekkelijker te maken. Het project draagt bij aan de ambitie de meest gastvrije stad van Nederland te worden. Sassenstraat Allicht wordt ondersteund door CityCentrum, Gemeente Zwolle en Starlight BV.

Artikel delen:

Reageer