Zwols centrum biedt speelkoffer voor kinderen

Het Zwols Educatief Speelcentrum (Vereniging ZES) biedt vanaf het eind van deze maand speelkoffers aan voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand in heel Nederland. Dineke Hartman, initiatiefneemster en moeder van 2 autistische zoontjes, heeft vZES opgericht vanuit haar eigen ervaring en behoefte. Dit omdat het aantal kinderen met een ontwikkelingsachterstand dat thuis of op school tussen wal en schip valt groot is.

Van veel kinderen wordt te laat gesignaleerd dat er sprake is van een achterstand. Deze kinderen hebben vaak moeite met het verwerven van specifieke vaardigheden op het gebied van communicatie, socialisatie, spel en motoriek. Met de speelkoffer leren kinderen op een spelende manier de onderontwikkelde vaardigheden te verwerven. vZES heeft een aantal stimulerende spelmaterialen ontwikkeld die ouders en hulpverleners in staat stellen om op een leuke en doelgerichte manier te werken aan de groei en ontwikkeling van het kind. Het assortiment is breed en compleet.

Afstemming in het aanbod en ontwikkelingsniveau van de kinderen is belangrijk voor vZES. Omdat er materialen zijn samengesteld voor verschillende ontwikkelingsvlakken en niveaus is de benadering geschikt voor alle kinderen van alle leeftijden, maar vooral voor kinderen met Autisme, Asperger, PDD-nos, ADHD of het Downsyndroom.

Het kind ontvangt twaalf keer per jaar een koffer met een drietal sets spelmaterialen. Deze koffers worden helemaal gratis thuis bezorgd en ook opgehaald. Omdat een kind met een ontwikkelingsachterstand vaak in aanmerking komt voor een PGB kunnen ouders het maandbedrag van 75 euro voldoen via het PGB. Met de ervaring en expertise van leveranciers vanuit de kinderopvang, het peuterspeelzaalwerk en het onderwijs is een hoog kwaliteitsniveau gegarandeerd. Het kind speelt met materiaal dat niet zomaar in de speelgoedwinkel te koop is.
Voor meer informatie kunnen ouders contact opnemen met Dineke Hartman via telefoonnummer 038-4265755 of kijken op de website : www.vzes.net

Artikel delen:

Reageer