DenkAndersDebat bij Deltion

Zwolle – Deltion College organiseert donderdag 7 november a.s. in samenwerking met Stichting Hoezo Anders het DenkAndersDebat. Werkgevers en studenten treffen elkaar in het Deltion Theater en praten over stage en werk waarbij een niet zichtbare beperking in het spel is zoals AD(H)D of autisme. Mbo-studies zijn per definitie ingericht op het opdoen van praktijkervaring.

Het aanbreken van een stageperiode is een spannend moment voor jongeren met een niet zichtbare beperking, omdat het vraagt om extra begrip en een andere begeleidingsaanpak van de praktijkbegeleider. ‘Het helpt als werkgevers met aangepaste verwachtingen kijken naar deze jongeren. Ze beschikken vaak over bijzondere talenten, maar die komen pas écht tot hun recht als de omstandigheden kloppen’, vertelt Renske Venhuizen, directeur studentenzaken bij Deltion en gastvrouw tijdens het evenement. Tijdens het evenement, dat om 15:00 uur aanvangt, gaan jonge ervaringsdeskundigen in gesprek met het bedrijfsleven over alles wat goed gaat en wat verbeterd kan worden tijdens de stage. In de zaal is plaats voor 150 studenten, ouders en vertegenwoordigers uit de zorg, belangenverenigingen en instanties.

Hoezo Anders is een platform voor en door jongeren met een niet zichtbare beperking of chronische ziekte. Via de website en events inspireert de stichting jongeren hun dromen waar te maken. Nadere informatie over deze stichting en impressies van eerdere edities van het DenkAndersDebat kunt u vinden op de website www.hoezoanders.nl. Geïnteresseerden die het DenkAndersDebat willen bijwonen kunnen zich aanmelden via de website van Deltion of door een mail te sturen naar asol@deltion.nl.

Artikel delen:

Reageer