Klokbeker aan de slag met duurzaamheid

zwolle – De leerlingen van basisschool de Klokbeker hadden donderdag een hele speciale ochtend. Het was deze donderdag de Dag van de Duurzaamheid. De leerlingen maakten versgeperste appelsap van hun eigen meegebrachte appeltjes, werden door gedeputeerde Ineke Bakker voorgelezen en meetten het energieverbruik van elektrische apparaten

 

02.jpg 

Eigen foto

 

Op donderdag 10 oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Natuur en Milieu Overijssel en Jong in de Wereld organiseerden op basisschool de Klokbeker diverse activiteiten voor alle groepen. De jongste leerlingen persten samen met studenten van ROC Landstede hun zelf meegebrachte appeltjes tot verse appelsap. Gedeputeerde Ineke Bakker, Godelieve Wijffels (directeur Natuur en Milieu Overijssel) en Michel Pauluis (programmamanager duurzaamheid gemeente Zwole) lazen voor uit ‘Nog lang en gelukkig’, een voorleesboek dat de nadruk legt op de positieve kant van duurzaamheid: laten we samen de wereld mooier maken! De oudste leerlingen maten het energieverbruik van een stofzuiger, laptop, waterkoker, radio en een accuboormachine. Zo leerden zij dat het beter is om de computer helemaal uit te zetten als je hem niet gebruikt en de radio niet op stand-by te laten staan.

De activiteiten nodigden uit tot een levendige discussie over duurzaamheid en de wereld om ons heen. Gezamenlijk hebben de leerlingen een aantal acties voor een duurzamere school en wereld afgesproken. Zo zetten zij voortaan hun computer uit als zij er niet meer achter werken en laten de televisie niet meer zo vaak op stand-by staan. Ook pakken zij later als ze groot zijn gewoon de fiets in plaats van de auto. 

 

Op het schoolplein stond de Overijsselse Energiebus van Verbeter & Bespaar. Terwijl de kinderen binnen druk bezig waren met de activiteiten over duurzaamheid, konden de ouders informatie krijgen over energiebesparende maatregelen. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Is milieuvriendelijker als alle kinderen op excursie ergens naar toe hadden gemoeten met de auto. En ga niet zeggen dat alle kleuters wel kunnen fietsen…., dat is geen doen met al dat kleine spul.    Maak melding

Reageer