Informatiepaneel langs fietsroute Langenholte

Zwolle – Fietsers die gebruik maken van de recreatieve fietsroute langs de Brinkhoekweg in Langenholte kunnen vanaf vrijdag meer te weten komen over de omgeving van het buurtschap. Wethouder recreatie, René de Heer onthulde er vrijdagmiddag namelijk een informatiepaneel. Tevens zijn op deze locatie twee picknicksets geplaatst.

 

dsc_3661.jpg 

Eigen foto’s…

 

Recreanten hebben namelijk aangegeven behoefte te hebben aan meer zitplekken langs de fietsroutes. Dankzij het bord en de bankjes hebben zij een plek om even uit te rusten, van de omgeving te genieten en meer te weten te komen over het buitengebied. Het bord bevat informatie over Langenholte, zoals over de Agnietenberg, het Westerveldse Bos en de flora en fauna in het gebied. Het bord is tevens uitgerust met Layar: recreanten kunnen het bord scannen met hun smartphone en extra informatie krijgen, zoals foto’s en filmpjes. Daarnaast bevat het bord een strip voor kinderen. Aan de hand van de avonturen van Krex en Krax, twee kwartelkoningen, leren kinderen meer over de omgeving.

 

dsc_3686.jpg

 

dsc_3561.jpg 

Genieten van het buitengebied

Het informatiepaneel en de bankjes zijn geplaatst in het kader van het Investeringsprogramma Landelijk Gebied (ILG). Met het ILG zorgt de gemeente, samen met de provincie Overijssel, dat mensen het buitengebied van Zwolle beter kunnen ervaren. Om die reden zijn enkele fietspaden verbreed en worden later dit jaar nog twee fietspaden aangelegd, één bij Bikkenrade en één bij de Kuyerhuislaan. Ook zijn op diverse plekken langs de recreatieve fietsroutes bankjes en informatieborden geplaatst. De plaatsing van het informatiepaneel en de picknicksets aan de Brinkhoekweg vormen de afronding van het project.  

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Wethouder de Heer van o.a. verkeer gebruikt 10 dagen geen auto maar de fiets. Zo ook vandaag in de regen. Sportief en jong, kan tegen een stootje. Een goed voorbeeld, daar kun je mee fietsen!:D


    Maak melding

  2. Niettemin vind ik die eerste foto meer dan geweldig: dat doet de regen en de fiets dus met onze goedlachse wethouder. Om maar meteen mij positie te verduidelijken: ik vind René de Heer een goede wethouder waar Zwolle trots op mag zijn.


    Maak melding

Reageer