Schoolkinderen rennen voor Unicef

Zwolle – Vrijdagmiddag deden veel kinderen in Zwolle mee aan de Unicef Loop in Park de Wezenlanden. In de regen renden kinderen rondjes en werden per rondje of voor een totaalbedrag gesponsord door familie, buren en kennissen.

 

unicefloop.jpeg 

 

In Zwolle liepen de kinderen zich weer de benen uit het lijf lopen tijdens de jaarlijkse Unicefloop. De deelnemende kinderen waren leerlingen van acht verschillende scholen in Zwolle. Er was een parcours voor de kleintjes en voor de oudere groepen uitgezet. Er was muziek, verzorgd door DSA, en voor de kinderen was er aan het einde van de sportieve activiteit een traktatie. De kinderen hebben een totaalbedrag van 19406,30 euro bij elkaar gelopen. Susan van de Meijden uit groep 8 van basisschool De Ark heeft het recordbedrag bij elkaar gelopen. Maar liefst 164 euro liep zij bijeen.

Campagne ‘We gaan voor 0’

 

Iedere dag sterven er 19.000 kinderen aan oorzaken die makkelijk te voorkomen zijn. Zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaat UNICEF voor 0. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.unicef.nl.

 

_mg_4303-11-10-2013.jpg 

 

UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma’s in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto ‘Unite for Children’ geeft UNICEF Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt UNICEF Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.