WVF lijdt eerste nederlaag tegen AVW ’66

Zwolle – Na een uitstekende competitiestart met verassend goed voetbal moest WVF zaterdagmiddag aantreden tegen AVW’66. De tegenstander uit Westervoort had tot vanmiddag 2 punten vergaard en stond op de twaalfde plaats. Het was dan ook duidelijk dat WVF als grote favoriet aan deze wedstrijd begon.

Helaas kon WVF deze rol geen moment waarmaken en was het geen schim meer van de ploeg die in de voorgaande weken vriend en vijand had verrast met goed en fris aanvallend voetbal. Ook werkte het veld, het gras was wel erg lang, niet in het voordeel van WVF, waardoor snelle balcirculatie bijna niet mogelijk was. WVF begon zeer onrustig aan de wedstrijd en kwam al in de 5e minuut op achterstand. AVW benutte de ruimte die het kreeg op links na 2 goede passes uitstekend en het was Erdal Senyer die een voorzet van Arma Lak van dichtbij intikte en zorgde voor de 0-1 voorsprong. En het was aan goede redding van Mike ter Wiele te danken dat de bezoekers in het eerste kwartier de voorsprong nier verder vergrootten. Door deze vroege achterstand liep WVF de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Het spel bleef slordig, passes kwamen niet aan, acties mislukten vaak en stonden spelers vaak niet goed. Met name achterin stond de ploeg vaak op een lijn en werd er teveel ruimte weggegeven, waardoor AVW nog enkele malen gevaarlijk werd.

Daartegenover was het bij WVF vanmiddag allemaal net niet. Zo verdween een vrije trap van Richard Bouwmeester net naast het doel. Hessel Berends gaf na een goede balaanname een voorzet maar helaas was er niemand van WVF om deze mooie Aktie te kunnen afronden.

Richard Bouwmeester zag nog een schot geblokkeerd en in de herkansing raakte Kristian Bril de bal helaas verkeerd. Vlak voor rust was er nog een goede kans op de gelijkmaker. Rob Meijerink kapte op rechts zijn tegenstander goed uit en schoot met links knap in de korte hoek waar keeper Marc van Ansem knap redde, in de nastoot leverde een schot van Lennard Bril ook niets op. Mike ter Wiele maakte nog een goede voorzet van Jerry van Kerkhof onschadelijk en zo ging WVF rusten met een 0-1 achterstand. Er moest dus iets gebeuren in de tweede helft. Met Bas Bouwhuis voor Kristian Bril bracht trainer Freddy Smit vers bloed in, maar de wedstrijd bleef rommelig en WVF onrustig. Toch was er al snel een goede kans op de gelijkmaker, Richard Bouwmeester stuurde Lennart Bril goed weg, maar diens schot verdween over het doel van AVW.

De tegenstander uit Westervoort rook zijn kansen op de overwinning en gebruikte alle middelen om dit te bewerkstellingen, gingen hard de duels aan en waar tijd verdiend kon worden, werd dat ook gedaan. Scheidsrechter Visser had zijn handen dan ook meer dan vol vanmiddag. WVF ging op jacht naar de gelijkmaker, kreeg ook kansen maar wist deze niet te verzilveren. Daarnaast mislukten combinaties vaak en was het niet scherp genoeg voor het doel van AVW. Na ruim een uur kwam AVW zelfs op een 0-2 voorsprong. Het was Roy Bouwman die een vrije trap schitterend in de kruising schoot.

Robbert Jan Stals kwam in de ploeg voor Jeroen van Brummen en Marthijn van der Steege werd naar het front gestuurd in de hoop om iets te forceren. Dit leverde in de 73e minuut een strafschop op na een handsbal binnen de zestien. Deze werd door Rob Meijerink 1-2. Daarna was het pompen of verzuipen. Er werd volop op de aanval gespeeld, zorgde voor enkele kansjes, maar zorgde ook voor gevaarlijke counters van AVW. Nadat Mike ter Wiele eerst nog een knap schot van Roy Bouwman uit zijn doel ranselde kwamen de gasten door Robin van Otegem op 1-3. Hierna kwam WVF nog terug tot 2-3 nadat Rob Meijerink een goede voorzet van Lennart Bril intikte. Meer zat er niet in vanmiddag. Je hebt altijd in een seizoen een wedstrijd, dat er niets lukt en alles tegenzit. Nou deze hebben we vanmiddag gehad, dus kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd. Want dat er voetbal in de ploeg zit heeft WVF in de eerste wedstrijden van het seizoen bewezen.

WVF – AVW ‘66 2-3 (0-1).

 

Score verloop: 4.Erdal Senyer 0-1, 63 Roy Bouwman 0-2, 73 Rob Meijerink 1-2, 89, Robin van Otegem 1-3, 90 Rob Meijerink 2-3   

Gele kaart: 54 Dion Reijnen WVF. 44 Erdal Senyer, 51 Ronald Eitens, 69 Aram lak, 71, Raoul Leenders, 72 Rick Freriks AVW’66  

 

Toeschouwers: 225

 

Scheidsrechter: J.J.A. Visser

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele,Dion Reijnen(81 Anne Nijland), Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen, Hans Kamping,Jeroen van Brummen(69 Robbert Jan Stals), Rob Meijerink, Richard Bouwmeester, Kristian Brill(46. Bas Bouwhuis),Lennart Bril, Hessel Berends.
Opstelling AVW’66: Marc van Ansem, Jerry van kerkhof, Tom Dijkerman, Roy Bouman, Rick Freriks, Ronald Eitens, Daan Boonman, Frank Futselaar, Erdal Senyer(63 Robin van Otegem), Raoul Leenders, Aram lak(74 Ruben Dissel).

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer