Landstede Basketbal wint ook van Weert

Zwolle – In het eigen Landstede Sportcentrum heeft Landstede Basketbal zaterdagavond van Maxxcom BSW uit Weert gewonnen. De uitslag was 82-52

Vanaf het eerste kwart werd duidelijk dat de lange Blauwvingers het deze avond niet moieilijk zouden krijgen met de gasten uit Limburg. Met een voorsprong van 11 punten ging het team uit Zwolle het tweede kwart in, en die voorsprong werd alleen maar groter naarmate het duel vorderde. Kwartstanden: 23-12, 47-27, 68-40 en 82-52. Na de winst van vorige week tegem Matrixx staat Landstede nu ongeslagen bij de koplopers in de Dutch Basketball League.

Vanaf de eerste seconden zetten de Zwollenaren via een full court press druk op de Limburgers. De intense verdediging leidt uiteindelijk tot 29 turnovers en vele geforceerde driepuntspogingen aan Weerter kant. Aangezien alleen Jeremey Ormskerk met een vijftal bommen het vizier op scherp heeft staan, is daarmee de nederlaag grotendeels verklaard. 

“We hebben vandaag een hele degelijke wedstrijd gespeeld. Als team functioneerden we goed. Ik ben benieuwd hoe we ons presenteren tegen Leiden, Groningen en Den Bosch,” meldt Kenrick Zondervan die net geen double double liet noteren [13 punten, 8 rebounds]. Onder de borden heerst Zwolle gedurende de gehele wedstrijd, want naast Zondervan grist ook Greiner nog eens 9 rebounds van het bord. 

Weert bezwijkt direct onder de grote Zwolse druk. Bij een 10-3 stand leidt een Limburgse time-out even tot een impasse, maar met de komst van de nieuwe nog wat onstuimige guard JT Tiller wordt het definitieve gat geslagen. De Zwolse speler ontwikkelt zich in zijn zestien minuten speeltijd tot een publiekslieveling. Zijn punten scoort hij onder de borden, hij pakt 4 rebounds en 5 steals en loopt tegen 2 charges aan. 

Alhoewel spanning ontbreekt in het Zwolse Theater van de Sport valt er voor de liefhebber genoeg te genieten. Een passje achter de rug langs van Nikki Hulzebos leidt tot een heerlijke score van Kenrick Zondervan, waarna Kenneth van Kempen met een even slinkse pass Joost Padberg vrij onder de Zwolse borden zet. 

Vanaf de vrije worplijn tonen de Zwollenaren hun accuratesse. In de eerste helft gaan alle 11 pogingen raak. Mede hierdoor is er reeds een verschil van twintig punten bij de rust, 47-27. Na de thee zet Landstede nog één keer aan. Dunks van Zondervan en Stommes zetten een 65-35 tussenstand op het bord. Daarna vervlakt de wedstrijd. Het aantal persoonlijke fouten haalt het tempo eruit. De Weerter onmacht wordt nog eens gedemonstreerd door de verder degelijke Sjors Besseling die een afgrijselijke air bal noteert bij een volledig vrij schot. 

Voor de tweede achtereenvolgende keer houdt Landstede Basketbal de tegenstander onder de 70 punten. Volgens een aloude coachtraditie win je dan je wedstrijden. Als je dan ook nog eens een uiterst effectieve speler als Justin Stommes in je gelederen hebt, heb je een ploeg om rekening mee te houden. Eens kijken hoe Zondervans woorden over een aantal weken kunnen worden ingevuld. 

Punten: 
Justin Stommes 23 [7 steals], Kenrick Zondervan 13, JT Tiller 9, Holden Greiner en Ewoud Kloos 8, Leon Williams en Nikki Hulzebos 7, Sergio de Randamie 4, Valentijn Liemeijer 3. 

De volgende wedstrijd is zaterdag 19 oktober. Landstede Basketbal gaat dan op bezoek bij Rotterdam Basketbal College. 

Tekst: Remco van Vliet

Artikel delen:

Reageer