Supercup voor Landstede Volleybal

Zwolle – Landstede Volleybal is zondagmiddag de trotse winnaar geworden van de nationale volleybal Supercup. In het Landstede Sportcentrum werd met 3-0 van Orion gewonnen. De setstanden waren 25-22, 25-16 en 25-21. ,,Het is erg lekker het seizoen goed te starten, je kunt weinig prijzen op jaarbasis pakken dus wij zijn hier erg blij mee!”, aldus aanvoerder Roland Rademaker van Landstede na afloop van de wedstrijd.

supercup-22.jpg

Traditiegetrouw begint het indoor seizoen met de strijd om de Supercup tussen de beste ploegen van het vorig seizoen (m/v). De 22e editie van deze titanenstrijd werd op zondag 13 oktober gespeeld in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Bij de heren nam thuisploeg Landstede Volleybal het op tegen Orion uit Doetinchem om de eerste seizoenstitel. Bij de dames waren Sliedrecht Sport en VV Alterno (Apeldoorn) de titelkandidaten. Sliedrecht won na een zenuwslopende vijfsetter met 3-2. 

supercup-30.jpg

supercup-24.jpg  

supercup-23.jpg

Meer nieuws en foto’s via Lees verder… 

supercup-25.jpg
 

Een sterke start door de mannen van Landstede Volleybal (5-2), wat direct werd beantwoord met een time-out van Orion coach Bas Hellinga. De mannen uit Doetinchem kwamen kort terug en maakten 7-7 gelijk, maar Landstede Volleybal wist de voorsprong halverwege de set verder te vergroten met Ramon Martinez die 15-10 op het scorebord bracht. Onnodige fouten aan Zwolse zijde verkleinde de marge (17-15) en uit voorzorg liet Redbad Strikwerda zijn mannen kort pauzeren. De Zwolse formatie stoomde na de time-out door en middenman Fabian Dosset besliste de set met zijn aanval (25-22).

Landstede nam voor het eerst echt de leiding in het tweede bedrijf door een eigen blokactie en een service van Orion die buiten de lijnen valt (10-8). Onder luidde aanmoediging van de Landstede supporters met ‘Zwolle! Zwolle!’ werd de voorsprong verder uitgebouwd naar 17- 13 en de set op eenvoudige wijze binnengekopt (25-16).

Erop of eronder moesten de mannen uit Doetinchem gedacht hebben en de mannen creëerden direct een 1-4 voorsprong die nog werd uitgebouwd naar 4-7. De Zwollenaren vochten zich echter terug in de wedstrijd en wisten op 12-11 de voorsprong over te pakken met een geprikte bal van Tijmen Laane net over de Doetinchemse blokkering heen. Willem-Maarten Heinz bracht 15-11, 16-12 en 17-14 op het scorebord en Orion kon weinig meer inbrengen. De set ging met 25-21 naar Zwolle.
 
supercup-21.jpg 
 
supercup-29.jpg
 
supercup-28.jpg
 
supercup-27.jpg
 
supercup-26.jpg  
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer