Bas Eickhout 19 oktober in Zwolle

Zwolle – Europarlementariër en GroenLinks-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen Bas Eickhout spreekt zaterdag 19 oktober op het minisymposium in de Statenzaal over duurzaamheid vanuit lokaal en Europees perspectief. Het minisymposium wordt gehouden in het kader van het 50-jarig jubileum van de stedenband tussen Zwolle en Lünen.

Eickhout zal een inleiding op het thema geven vanuit Europees perspectief. Het lokale perspectief komt vervolgens aan bod in bijdragen van Jutta Watzlawik van Bündnis 90/Die Grünen uit Lünen en Michel Pauluis, programmamanager duurzaamheid van de gemeente Zwolle. In een forumdiscussie krijgen deelnemers aan het minisymposium de gelegenheid om met de inleiders in gesprek te gaan. Pianist Maarten Voortman zorgt voor een muzikale omlijsting van het programma.

In Europees verband én op lokale schaal wordt alom gewerkt aan de omschakeling naar een meer duurzame wijze van leven. Gemeenten zowel als Europese instellingen dragen ieder naar eigen aard, reikwijdte en vermogen bij aan die doelstelling. In dit mini­symposium willen we verkennen hoe die inspanningen zich tot elkaar verhouden. Voorafgaand aan het minisymposium zijn er vanaf 11.00 uur in het gebouw van de Statenzaal en de Openbare Bibliotheek aan de Diezerstraat workshops over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van duurzaamheid: energiebesparing, autodelen, Ecodorp Zwolle, voedselverspilling, lokale energieopwekking, een repair café en duurzaam wonen. Na afloop van het symposium wordt rond 17.00 uur een boom geplant op het Van Nahuysplein om het 50 jarig bestaan van de stedenband tussen Zwolle en Lünen te herdenken. Op het plein staat ook een boom ter herinnering aan het 40-jarig jubileum van de stedenband. De tocht naar het plein en de boomplanting wordt luister bijgezet door de Firma Weijland. Het volledige programma van het symposium, de workshops en de boomplanting is te vinden op www.luenenzwolle50.eu

Artikel delen:

Reageer