Slotfase wordt Be Quick fataal in Nijverdal

Zwolle – Na de succesvolle seizoensstart is Be Quick zaterdag in Nijverdal tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. In een gelijkopgaande wedstrijd liep Be Quick in de slotfase nog tegen een tegendoelpunt aan.

“Het was een interessante wedstrijd” zegt Be Quick trainer Arnie Pot. “De teams waren aan elkaar gewaagd en er waren kansen over en weer. Misschien dat Hulsense Boys voor de rust net de betere kansen krijgt.” Be Quick zwijnt als Bovelander namens de thuisploeg de lat raakt, maar heeft zelf pech als een bal van de doellijn wordt gehaald. Niettemin wordt de rust ongeschonden gehaald. “Naarmate de eerste helft vorderde kregen wij steeds meer grip op de wedstrijd.”

Na de rust komt Be Quick ook weer goed uit de startblokken.  Het ziet dat Sander Aarten  na een uur voetballen alleen op de keeper af gaat maar niet tot scoren komt. “Op dat moment hadden we er alle vertrouwen in.” De kentering komt na de 66e minuut als er een wisseling van scheidsrechter komt. Pot: “We zitten op dat moment goed in de wedstrijd en  dan wil je als staf ook doorspelen. Dat er dan een scheidsrechter uit de buurt op het veld staat neem je dan voor lief.”

In het restant van de wedstrijd is het echter Hulsense Boys dat van zich af bijt. Be Quick is niet meer scherp in de duels en verliest te vaak de strijd om de tweede bal. “Op dat moment raken we wat gefrustreerd” zegt Pot. Uiteindelijk wordt een steekpass Be Quick fataal. Marco Aaltink van Hulzense Boys maakt zich breed en houdt Frank Oosterhof af. Vervolgens faalt hij niet:  1-0. Pot  tilt niet al te zwaar aan de actie van de Hulzense spits, maar Frank Oosterhof spreekt over  “een houdgreep.”

Be Quick kan in het restant van de wedstrijd de zaak niet meer gelijk trekken en moet uiteindelijk zonder punten weer richting Zwolle.  Door de nederlaag zakt het team naar de tweede plaats in de stand.

Opstelling Be Quick: René Oosterhof, Rik Reuvekamp, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Sander Aarten , Bas Buimer, Aron Tempelman (66. Wim Nijburg) , Talha Özen, Cas Duiker (75. Karwan Mehrabi).

Door Gerco Grevers
Artikel delen:

Reageer