Handbalheren SV Zwolle winnen in Varsseveld

Zwolle ­- De heren van SV Zwolle hebben hun tweede competitie wedstrijd gewonnen. Met een zege van 7-23 wordt de winst van Varseveld mee naar Zwolle genomen. 

De wedstrijd uit tegen Reflex 1 begon dramatisch voor de Zwolse heren. Slordig, traag, niet scherp… dat zijn woorden wat gebruikt konden worden in deze eerste fase van de wedstrijd. De mannen van Reflex hielden geen hoog tempo aan, wat het geluk voor Zwolle zou zijn. Pas na een tijdje werd de nul doorbroken en beide teams begonnen langzamerhand doelpunten te maken. Zwolle bleef zich aan de tegenstander optrekken en zelfs bij open kansen werd er gemist. De ploegen gingen met 6-7 de rust in. In de rust wees interim coach Arjan Leusink de heren uit Zwolle er op dat er meer met zuiverheid en snelheid gespeeld moest worden. De heren zullen hun eigen spel moeten maken en spelen. Dit advies werd in de tweede helft ter harte genomen en uiteindelijk begon het team te functioneren. Zowel individuele acties als combinatiespel bleek juist uit te pakken en Zwolle begon uit te lopen.

Met snelle breaks en af en toe met tempo opgebrachte aanvallen brengt Zwolle de tegenstander tot een achterstand. Ook dankzij het degelijke verdedigingswerk kwam Reflex niet tot scoren. Het spel van Zwolle werd weliswaar verstoord door de offensieve verdediging van de thuisploeg, maar het weerhield Zwolle er niet van ieder team lid te laten scoren. Vanuit elke positie werden kansen gecreëerd en af gemaakt. Het hoogtepunt en mooiste doelpunt van deze wedstrijd was die van de keeper Arno te Wiele. De Zwolse keeper zag zijn kans toen de bal in zijn handen kwam na een mislukte aanval van de tegenstander. In plaats van een medespeler aan te spelen, die reeds toesnelde langs de lijn richting het doel van de tegenpartij, gooide Arno met een ferme worp achter zijn collega keeper aan de overkant. De wedstrijd is met 7-23 in het voordeel van Zwolle geëindigd. 

 

Doelpunt makers: 

Luuk Broers (5), Jelle van den Bos en Rik Talens (4), Patrick Dania (3), Hans Kan en Robert ter Stege (2), Mark Brijan, Bart Kroeze en keeper Arno te Wiele (1).

Artikel delen:

Reageer