Afspraken voor leefbaarheid Holtenbroek 3

Zwolle – Vertegenwoordigers van de gemeente Zwolle, Travers Welzijn, woningcorporatie SWZ en de politie tekenen donderdag 17 oktober een convenant, waarin afspraken staan over het verbeteren van de leefbaarheid van de buurt Holtenbroek 3. De ondertekening vindt plaats in het nieuwe inloophuis aan de Buxtehudestraat 13. Aansluitend wordt er een open huis gehouden, waarbij buurtbewoners kennis kunnen maken met het inloophuis.

 

In het convenant staat samenwerking centraal. De organisaties nemen hun verantwoordelijkheid op het gebied waar zij actief zijn en ondersteunen elkaar. Elke partij neemt maatregelen binnen de eigen expertise. Daarnaast krijgen buurtbewoners in het convenant een belangrijke rol. De partijen gaan burgerinitiatieven faciliteren, waardoor burgerparticipatie wordt aangemoedigd. Al jaren is Holtenbroek 3 één van de slechtst scorende buurten in het Buurt voor Buurt Onderzoek van de gemeente Zwolle. Ook vonden er in het afgelopen jaar een aantal geweldsdelicten plaats. Voor bewoners en organisaties die actief zijn in de wijk is het daarom tijd om actie te ondernemen en de leefbaarheid in de buurt positief om te buigen. Het convenant is hieruit voortgevloeid.

Inloophuis

Eén van de maatregelen uit het convenant is dat SWZ de woning aan de Buxtehudestraat 13 als inloophuis beschikbaar stelt. Deze woning dient als uitvalsbasis voor het wijkteam, een klein team van wijkwerkers van SWZ, Travers, Politie en gemeente Zwolle die frequent aanwezig zijn in de buurt. Daarnaast geeft het ruimte aan de bewoners om vanuit het inloophuis activiteiten te organiseren in de buurt. Na het ondertekenen van het convenant op 17 oktober, kunnen bewoners vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur kennismaken met het inloophuis, tijdens een open huis.

 

Inbraakpreventieactie

Naast de opening van het inloophuis gaat de gemeente samen met de politie aan de slag met inbraakpreventie in Holtenbroek. Agenten gaan actiever toezien op inbraakgevaar en verdachte situaties, en gaan bewoners hierop attenderen. Bewoners krijgen een informatiepakket met informatie over het voorkomen van inbraken. Deze actie is een onderdeel van het Donkere Dagen Offensief, waarbij het voorkomen van inbraken tijdens de wintermaanden centraal staat. 

Op 17 oktober vindt de inbraakpreventieactie plaats voor Holtenbroek 3 en gaat de gemeente samen met de politie, de woningbouwverenigingen en studenten van Deltion en Landstede de straat op om bewoners te informeren. Eerder zijn soortgelijke acties gehouden in de wijken Zwolle Zuid en de AA-landen.

Artikel delen:

Reageer