HanzeOrkest geeft concert in Zuiderkerk

Zwolle – Het HanzeOrkest geeft op zaterdag 23 november om 20.15 uur in de Zuiderkerk te Zwolle een concert. De bekende sopraan Charlotte Margiono zal als solist aan het concert haar medewerking verlenen.

 

hanzeorkest_.jpg 

 

Het HanzeOrkest is het semi-professioneel symfonieorkest uit Zwolle. Het afgelopen voorjaar bracht het orkest samen met Carel Kraayenhof in een bijna uitverkochte Spiegelzaal een Zuid-Amerikaans programma. De wereldberoemde sopraan Charlotte Margiono is deze avond solist. Zij zingt de Wesendonck-liederen van Richard Wagner. Wie anders zou deze liefdesliederen beter kunnen vertolken. Margiono schitterde over de gehele wereld in grote rollen in de opera en trad op met o.a het Koninklijk Concertgebouworkest en de Berliner Philharmoniker. In 2011 nam ze afscheid van het operaleven, waarna ze, na een korte stop, gelukkig haar zangcarrière heeft voortgezet. Ze is zich meer gaan toeleggen op de liedkunst, nu dus met het HanzeOrkest in Zwolle.

Frank Adams is nu twee jaar de chefdirigent van het orkest. Hij heeft de gave het HanzeOrkest boven zichzelf te laten uitstijgen. Ook hij heeft internationale ervaring met grote orkesten en zal niet alleen de soliste goed begeleiden, maar ook de Eroica van Beethoven laten horen zoals Beethoven het bedoeld heeft: een heldendicht en eerbetoon aan Napoleon.

 

Het concert begint met Pelléas et Mélisande van Gabriel Fauré.  Op 17 mei 1893 vond in het Theatre des Bouffes-Parisiens de premiére plaats van het symbolische drama ‘Pelléas et Mélisande’ van Maurice Maeterlinck. Dit toneelstuk maakte diepe indruk op een aantal componisten die dit werk dan ook als inspiratiebron kozen voor composities. In 1901 ging de suite Op. 80 in première en werd heel populair.

 

Op het programma staan de volgende werken:

 

Fauré               Pelléas et Mélisande

Wagner            Wesendonckliederen

Beethoven        Symfonie nr 3 ( Eroica) 

Aanvang concert 20.15 uur

Zuiderkerkstraat 23  8011 HE Zwolle

Prijzen: €17,50 cjp/jongeren €7,50

Voorverkoop € 15,- cjp/jongeren € 5,- op www.hanzeorkest.nl, als u nu bestelt maakt u kans op een kaartje met 30% korting! 

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer