Handbaldames SV Zwolle winnen bij debuut

Zwolle – Na de teleurstelling van de niet gespeelde wedstrijd tegen SDOL door een afwezige scheidsrechter vorige week, debuteerden de handbaldames van SV Zwolle afgelopen zondag in de 1ste klasse. Deze eerste wedstrijd van de competitie werd gespeeld in Vaassen. Zowel de begeleiders als de speelsters waren zenuwachtig, maar ook zeker gemotiveerd om deze eerste competitiewedstrijd te winnen. 

Het fluitsignaal klonk en de dames van SV Zwolle gingen goed van start. Vanaf het begin zat er al veel snelheid in de wedstrijd wat leidde tot snelle aanvallen en omschakeling van de dames van SV Zwolle.  Ondanks deze snelheid werden er ook aanvallen rustig opgezet met veel druk, waardoor speelsters vrijkwamen en deze kansen goed af wisten te ronden.  SV Zwolle  wist los te komen van CVO met een verschil van drie doelpunten.

De verdediging was in het begin erg goed. SV Zwolle stond compact, gaven rugdekking en er werd collectief geschoven. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de verdediging iets slordiger, waardoor de dames van CVO  langzamerhand weer terugkwamen. De ruststand was 6-11.

De tweede helft ging SV Zwolle slordig van start. Door geen goede omschakeling van aanval naar verdediging kregen de handbaldames in de beginfase van de tweede helft meteen een aantal doelpunten om de oren, waardoor het verschil kleiner werd. Het chaotische begin bleef de hele tweede helft de boventoon voeren. Er werden een aantal strafworpen, kansen voor open doel en break-outs gemist waardoor het einde van de wedstrijd nog erg spannend werd. Nadat het een lange tijd 13-15 stond in het voordeel van SV Zwolle kwamen de dames van CVO nog terug tot één doelpunt verschil. Met nog een aantal minuten te gaan wist Zwolle uiteindelijk nog een paar keer te scoren, wat resulteerde in een overwinning voor SV Zwolle met als eindstand 15-17.

Volgende week handballen de dames van SV Zwolle thuis tegen AAC uit Arnhem. De wedstrijd wordt gespeeld op zondag 20 oktober om 12.10 uur in de BDG-hal in Zwolle-Zuid.

Artikel delen:

Reageer