Rotary schenkt materiaal voor kinderrevalidatie

Zwolle – De kinderafdeling van revalidatiecentrum De Vogellanden heeft van Rotary Club Zwolle een speelwinkeltje en een speelladder ontvangen. Voor de revalidantjes is dit niet alleen mooi speelgoed, maar vooral een therapeutisch hulpmiddel.

 

image007.jpg 

 

De kinderen hebben revalidatie nodig vanwege een motorische beperking. De behandeling richt zich op het zo goed mogelijk leren bewegen en daarmee het vergroten van de zelfstandigheid. De behandelaren bieden de therapie spelenderwijs aan om de kinderen te motiveren. Daar is spel- en oefenmateriaal voor nodig. Het speelhuisje/winkeltje en de ladder zijn dan ook zeer welkom. Rond het speelhuisje kunnen therapeuten staan, lopen en rolstoelrijden oefenen met de kinderen. Fysiotherapeut Karin Frelink: ‘Als ik tegen een kind zeg: “ga maar een stukje rijden met je rolstoel om te oefenen”, houden ze dat niet lang vol. Als ik zeg: “ga maar een ijsje halen bij het winkeltje”, dan rollen de kinderen daar snel naartoe! Kinderen trainen zo spelenderwijs en met veel plezier hun vaardigheden zonder dat ze voor hun idee aan het oefenen zijn.

Rotary

Het therapiemateriaal is een gift van Rotary Club Zwolle. ‘Eén van de doelen van  Rotary is het dienstbaar zijn aan de samenleving’, vertelt Bert Oving voorzitter van Rotary Club Zwolle. ‘Door middel van acties werven we fondsen voor goede doelen in onze gemeenschap. De gift aan De Vogellanden is hier een goed voorbeeld van’.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Fantastische gift! Onze zoon Yannick zal er samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes veel plezier van beleven en daarmee komen ze weer een stukje verder in hun revalidatie! Bedankt!


    Maak melding

Reageer