Statenlid en raadslid als gastdocent bij CCC

Zwolle –  Leerlingen van het Carolus Clusius College in Zwolle krijgen woensdag 16 oktober een gastles van twee politici. Statenlid Rob Berkhof (PVV) en raadslid Patrick Rijke van de gemeente Zwolle (Groen Links) gaan met de jongeren in gesprek over de democratie en de rol van de provincie en gemeente daarin.

Deze les is onderdeel van het project Jong Overijssel doet mee! van de provincie Overijssel en vormt voor een aantal leerlingen de voorbereiding op deelname aan de Overijssel Debat Award op 28 november in het provinciehuis. Voor jongeren is het lastig om onderscheid te maken tussen wat een provincie, het rijk en de gemeente doet en wie waarvoor verantwoordelijk is. Reden voor de provincie, gemeente en ProDemos om samen de scholieren op school op te zoeken.


De provincie Overijssel besteedt sinds enige jaren extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Sinds twee jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Zwolle ondersteunt van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek. Meer informatie op www.jongoverijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer