Collectanten voor Bartiméus gezocht

Zwolle – Vereniging Bartiméus Sonneheerdt zoekt nieuwe wijkhoofden en collectanten. In Nederland zijn meer dan 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn. Sommigen worden met een visuele beperking geboren, maar ook steeds meer mensen overkomt het op latere leeftijd. Wellicht kent u zelf mensen die blind of slechtziend zijn.

In alle gevallen heeft een visuele beperking ingrijpende gevolgen voor het dagelijks leven. Geld voor wetenschappelijk onderzoek voor blinde en slechtziende mensen is daarom hard nodig. Onderzoek helpt om betere hulpmiddelen en begeleiding te ontwikkelen. Dit geeft mensen met een visuele beperking de kans zelfstandig in het leven te staan, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. De overheid financiert veel, maar niet alles. Noodzakelijk onderzoek en belangrijke ontwikkelingen blijven daardoor vaak liggen. Vereniging Bartiméus Sonneheerdt maakt zicht sterk voor blinden en slechtzienden.

Om het benodigde geld in te zamelen, organiseert zij jaarlijks een collecteweek in december. Dit jaar is de collecte van 9 t/m 14 december. Aanmelden als collectant of organisator kan bij Leonie Tadema, ltadema@steunbartimeus.nl of 06 184 671 07.

Artikel delen:

Reageer