FC Zwolle wint van amateurs VV DOTO

|   Laatste wijziging

FC Zwolle heeft zaterdagmiddag tegen zaterdaghoofdklasser VV DOTO met 3-0 gewonnen. Er stond een wedstrijd tegen Konyaspor op het programma, maar deze kon niet doorgaan. In VV DOTO had FC Zwolle een nieuwe tegenstander gevonden.

De hoofdklasser uit Rotterdam, getraind door oud PEC Zwolle-speler Koos Waslander, gaf zich niet gemakkelijk gewonnen. De ploeg speelde op het scherpst van de snede en was niet van plan om op de slachtbank gelegd te worden. Bij de Zwollenaren was het beste er af na de gewonnen wedstrijd tegen Norwich City van afgelopen woensdag. Voor de kleine 200 toeschouwers werd een typische oefenwedstrijd voorgeschoteld. Het menu en daarmee de wedstrijd kende helaas niet veel ingrediënten.


Na afloop even een praatje met de supporters


Met vaders scheenbeschermers aan

 

De opening van de wedstrijd deed echter anders vermoeden. Al na acht minuten spelen kwam FC Zwolle op een 1-0 voorsprong na een sprankelende combinatie. Wederom was het Niklas Moisander die een doelpunt liet aantekenen. De Fin is wat dat betreft aardig op dreef in de oefencampagne. Het tweede doelpunt van de wedstrijd liet wat langer op zich wachten. Derk Boerrigter vormt de inleiding voor het doelpunt van Petri Oravainen. Wederom een doelpunt van Scandinavische makelij.

Niet alleen de ploeg van trainer Jan Everse bleef ongewijzigd na de rust, ook het spelbeeld. De aanwezige toeschouwers konden niet genieten van oogstrelend en attractief voetbal. Vlak na de theepauze komt FC Zwolle met de schrik vrij als DOTO voor een leeg doel niet weet te scoren. Halverwege deze tweede helft wordt er door de technische staf druk gewisseld. Nagenoeg het hele elftal wordt hierdoor gewijzigd. Ook de wissels weten niet voor de ommekeer in de wedstrijd te zorgen. Wel weten de Zwollenaren in de 75e minuut de score uit te breiden naar 3-0. Wederom is het Niklas Moisander die een doelpunt laat aantekenen.

De oefencampagne van FC Zwolle is bijna ten einde en het begin van de competitie daarmee in zicht. Afgezien van de wedstrijd tegen DOTO, kunnen de Zwollenaren op een redelijke voorbereiding terugkijken. Aanstaande vrijdag wordt de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding gespeeld. Tegenstander heet dan FC Den Bosch.

Bron: FC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “FC Zwolle wint van amateurs VV DOTO”

  1. Het wordt tijd dat FC Zwolle eens een locatie dichterbij (of in) Zwolle vindt om de oefenwedstrijden in de voorbereiding af te werken. Al jaren trekken de oefenwedstrijden in Garderen amper publiek (behalve de wedstrijd tegen olympia) en de faciliteiten in Garderen zijn waardeloos. Gister waren er maar 200 toeschouwers en nog kan je je auto niet fatsoenlijk parkeren en moet dat betaald in een modderig weiland honderden meters van het sportpark.

    Dit jaar waren er voor het eerst aansprekende tegenstanders, volgend jaar nog een stapje maken en een betere locatie vinden!

  2. Idd, die wedstrijden mogen van mij allemaal wel in Hasselt gespeeld worden. Kan dat regioteam van Garderen ook eens `uit`naar Zwolle.

  3. ik was ook 1 van die 200 en zag net als het hele vorige seizoen zeer bedroevend voetbal. jan everse zit erbij en keek ernaar. vorig jaar mocht ie blijven omdat er werd gezegd dat er geen geld was. ben benieuwd op welke gronden hij komend seizoen mag blijven aanmodderen. verder sluit ik mij aan bij de vorige reakties: wat hebben we daar te zoeken bij die armzalige zooi?

Reacties zijn gesloten.