Stadshagen Run voor goed doel in Sierrra Leone

Zwolle – Stichting Loopsport Zwolle en UNICEF hebben voor het vierde jaar op rij de Stadshagen Run omgedoopt tot UNICEF Stadshagen Run. Het loopevenement vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2013. Een deel van de inschrijfgelden gaat naar UNICEF. Dit jaar wordt de opbrengst ingezet om de toegang tot schoon drinkwater in Sierra Leone te verbeteren.

1 op de 6 kinderen in Sierra Leone haalt de 5e verjaardag niet. Door een gebrek aan goede medische zorg, hygiëne en schoon water sterven veel kinderen aan relatief onschuldige oorzaken zoals diarree. Met de opbrengst van de UNICEF Stadshagen Run kan UNICEF, samen met de regering van Sierra Leone, de toegang tot schoon drinkwater verbeteren.

Campagne ‘We gaan voor 0’

Het schoon drinkwater project in Sierra Leone maakt onderdeel uit van de landelijke campagne “We gaan voor 0”. Iedere dag sterven er 19.000 kinderen aan oorzaken die makkelijk te voorkomen zijn. Zoals diarree, longontsteking, mazelen en malaria. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaat UNICEF voor 0. Meer informatie over deze campagne is te vinden op www.unicef.nl.

Artikel delen:

Reageer