Soroptimisten sponsoren de Zwolse Voedselbank

Zwolle – Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft Soroptimistclub Zwolle een sponsorfietstocht georganiseerd ten bate van de Voedselbank in Zwolle. Opbrengst dit jaar bedroeg 1.046 euro.

 

De band tussen de Zwolse Soroptimistclub en de voedselbank bestaat al zo’n vijf jaar. Naast sponsoring in de vorm van kleding wordt ook jaarlijks geld bijeengebracht door een sponsorfietstocht voor het hele gezin. Bij een van de bezoeken aan de Zwolse Voedselbank hoorden de Soroptimisten dat er dringend behoefte was aan fruit en groente. Door de economische recessie hadden een aantal vaste leveranciers zich teruggetrokken. Daarmee was de bestemming van het sponsorgeld meteen gevonden: de totale opbrengst van de sponsorfietstocht wordt besteed aan de inkoop van vers fruit en verse groenten. De soroptimisten maken daarvoor gebruik van hun eigen netwerk en leggen contacten met tuinders en fruittelers in de regio. Bij de afnemers van de Voedselbank wordt vaak het eerst bezuinigd op fruit en groente terwijl voor een gezonde leefstijl juist van groot belang is. De soroptimisten dragen daar graag hun steentje aan bij.

Soroptimistclub Zwolle

 

Soroptimistclub Zwolle maakt deel uit van de grootste wereldorganisatie van werkende vrouwen, Soroptimist International.

Deze organisatie stelt zich o.a. ten doel:

 

  • als serviceclub de lokale, nationale en internationale gemeenschappen te ondersteunen.
  • actief deel te nemen aan de besluitvorming op elk maatschappelijk gebied.
  • opkomen voor de rechten van de mens, die van de vrouw en het kind in het bijzonder
Artikel delen:

Reageer