Prikactie GGD bij COC Zwolle

Zwolle – GGD IJsselland houdt weer prikactie bij COC Zwolle Zaterdag 19 oktober houdt team SoaSense van GGD IJsselland weer een prikactie bij het COC in Zwolle. De GGD houdt haar prikactie tijdens de goed bezochte ‘Best Friends Forever Party’ van het COC aan de Kamperstraat in Zwolle.

Het COC Zwolle organiseert samen met GGD IJsselland al enige jaren soa-prikacties. Harriette van Buel-Bruins, verpleegkundige van GGD IJsselland: “Deze acties blijven hard nodig. Jongeren weten echt niet voldoende over het hoe wat van soa, dat blijft ons opvallen. Ze vinden het ook vaak eng om naar de GGD te gaan met vragen over soa of veilig vrijen of voor een soa-test. Wij merken dat na speciale acties zoals deze, onze drempel voor hen is verlaagd." De medewerkers van team Soa Sense geven voorlichting en advies over veilig vrijen en bezoekers van het COC kunnen zich gratis en anoniem laten testen op soa. Ook kunnen ze zich laten vaccineren tegen Hepatitus B. GGD IJsselland is deze avond op de bovenverdieping van het COC aanwezig van ongeveer 23.00 tot 1.00 uur.

Meer informatie
Een afspraak maken voor het SoaSense spreekuur en / of een soa-test op een van de GGD locaties is natuurlijk ook mogelijk. Bel dan naar 038 – 428 16 00 voor een afspraak of bekijk de website van de GGD .
Artikel delen:

Reageer