Aanmelden voor de Maatschappelijke Stage-markt

Zwolle – Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en de Zwolse school voor voortgezet onderwijs Meander College organiseren op woensdag 30 oktober van 15.30 tot 17.00 uur de zesde editie van de Maatschappelijke Stage-markt in Zwolle. Maatschappelijke organisaties kunnen zich nu aanmelden om hun vacatures voor jongeren op deze middag te presenteren.

 

De MaS-markt, zoals de bijeenkomst in het kort wordt genoemd, brengt vraag en aanbod in één ruimte samen. Voor maatschappelijke organisaties is dit de kans om middelbare scholieren te ontmoeten die zich in het kader van de Maatschappelijke Stage gaan inzetten als vrijwilliger. Op de markt worden leerlingen van diverse Zwolse middelbare scholen verwacht. Voor leerlingen is de markt de plek om zich te oriënteren op de klussen die de diverse organisaties aanbieden. Tijdens deze eerste kennismaking kunnen beide partijen direct gerichte vragen stellen om tot een goede match te komen. Leerlingen kunnen zich aanmelden via de MaS-coördinator van hun school.

Matches

Vorig jaar werden door leerlingen van 7 verschillende scholen 120 matches gesloten. "Er heerste gelijk al een ongedwongen vrolijke sfeer, leerlingen waren gemotiveerd en gingen voor een leuke plek. Onder begeleiding van een docent bezoeken scholieren van meerdere Zwolse scholen ook dit jaar weer de stagemarkt”, zegt Odelia Otten van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

 

Ludieke acties voor jong publiek

Vrijwilligersorganisaties die hun vacatures komen presenteren, worden door Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! geprikkeld om hun aanbod op een ludieke manier over te brengen op de jongeren. “Natuurlijk kun je simpelweg je stand bemannen, maar eerdere edities van de MaS-markt hebben geleerd dat met name de organisaties die achter hun stand vandaan kwamen de jongeren wisten te verleiden om bij hun organisatie te komen kijken. Dat kan middels een bijzondere outfit of andere creatieve manieren. Wat ook aanspreekt, is als het vrijwilligerswerk ter plekke wordt gedemonstreerd”, aldus Odelia Otten.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de MaS-markt kan tot vrijdag 25 oktober via www.maszwolle.nl. Meer informatie: Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!, (038) 422 52 00.

Artikel delen:

Reageer