Koopzondag Zwolle

Zwolle – Zwolle scoort goed op het onderdeel ‘vriendelijkheid in winkels en horeca’, zo bleek bij het onderzoek naar de ‘meest gastvrije stad’. Wilt u dit ook ervaren, kom naar de koopzondag in Zwolle op 3 november.

 

Iedere 1e zondag van de maand is er koopzondag in Zwolle! Het streven is te komen tot 12 vaste koopzondagen per jaar. Voorlopig liggen de koopzondagen op de 1e zondag van de maand t/m juni 2014 vast. In december zijn er twee extra koopzondagen, 22 en 29 december. De meeste winkeliers in het centrum van Zwolle openen de winkeldeuren van 13.00-17.00 uur. Ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle nodigt shoppers namens de ondernemers van harte uit om de mooie binnenstad van Zwolle op de eerstvolgende koopzondag 3 november te bezoeken!

Er was een grote behoefte aan duidelijkheid onder bezoekers en winkeliers en die is er nu: ook iedere eerste zondag van de maand zijn bezoekers welkom in Zwolle om te winkelen. Citycentrum gaat in overleg met horeca, cultuur en andere partijen om van de koopzondag iets bijzonders te maken, een dag dat er meer te beleven is in het centrum. Gedacht wordt aan thema’s die aan een bepaalde zondag kunnen worden meegegeven. Gezien de regiofunctie van Zwolle, de goede bereikbaarheid, nieuwe publiekstrekkers als De Fundatie en Waanders  én de gastvrijheid verwacht Citycentrum een toename van bezoek aan de Zwolse binnenstad. Nu ook op zondag!

Artikel delen:
Reacties 21
 1. De “Koopzondag” regelgeving vind ik echt regelrechte onzin!
  Openingstijden van winkels lijkt me typisch iets wat
  gewoon aan de ondernemer is.
  Alleen al het woord “koopzondag” doet me gruwelen.
  Beperkende regelgeving daarover kost ook gewoon banen
  lijkt me.  Maak melding

 2. @dagbesteding ik heb op allerlei dagen betere dingen te doen, daarom zou het fijn zijn als ik ook de zondag als winkeldag er bij heb, dan heb ik meer keuze.


  Maak melding

 3. [Zwolle scoort goed op het onderdeel ??vriendelijkheid in winkels en horeca??, zo bleek bij het onderzoek naar de ??meest gastvrije stad??. Wilt u dit ook ervaren, kom naar de koopzondag in Zwolle op 3 november.

  Kunnen we die vriendelijkheid dan alleen maar op zondag 3 november ervaren?:)


  Maak melding

 4. Winkelzondag moet m.i. altijd kunnen, Deventer doet niet anders en het is er druk…

  Recent schreven de kranten dat ca. 50% van de winkeliers in NL verlies lijden.
  Geef die ondernemers gewoon de vrijheid i.p.v. allerlei beperkingen op te leggen..  Maak melding

 5. Ik ken mensen die graag op zondag werken, die zijn liever op een andere dag vrij. Je zult in een winkel werken en op zaterdag altijd moeten werken, kun je bijvoorbeeld nooit bij de zaterdagamateurs voetballen. Om maar iets te noemen.

  Het personeel moet 5 dagen in de week werken, als de winkels altijd op zondag open gaan, wordt dat niet gelijk 6 dagen.


  Maak melding

 6. Sommige mensen hier hebben aan vijf dagen om boodschappen te doen nog niet genoeg blijkbaar.Er zijn trouwens genoeg supermarkten elke zondag open. Dus waar hebben we het over.


  Maak melding

 7. @Jasper
  Ik ken mensen die NIET graag op zondag werken, die zijn liever op zondag vrij. Je zult in een winkel werken en op zondag altijd moeten werken, kun je bijvoorbeeld nooit bij de zondagamateurs voetballen. Om maar iets te noemen.
  Tot zover mijn zinvolle bijdrage aan deze discussie.


  Maak melding

 8. @Jacques das dus juist het mooie, die hebben naast de zondag nog 6 andere dagen, waarvan ze er 5 moeten werken.

  De zondag erbij maakt de keuze voor winkelpersoneel breder, niet minder breed. Nogmaals, de zondag erbij, betekend niet dat je een dag meer moet werken.

  Ergo, je bijdrage was niet heel erg zinvol.


  Maak melding

 9. Bedankt voor je altijd zinvolle bijdrage aan dit web Jasper. Je mag een ander zijn bijdrage wel als niet zinvol betitelen maar een ander die van jou niet. Zielepoot.Ben het vaak gewoon totaal niet met je eens punt. als je daar niet tegen kunt moet je niet reageren.


  Maak melding

 10. Bericht door willem-, op 16 oktober 2013 om 11:25
  fijn voor het pewrsoneel…gedwongen moeten werken op zondag… smilies/angry.gif

  mensen..koop niets op zondag! denk om je medemensen…smilies/angry.gif

  Er is niemand die je verplicht om op zondag te werken.


  Maak melding

 11. Wat heeft het voor een zin, om zo op de man te spelen, je verschilt van mening met elkaar. Dat mag toch. Beetje meer respect naar elkaar heren.


  Maak melding

 12. @e.woud jacques kwam met een kopie van mijn post waarin hij zaterdag en zondag omdraaide. Daarbij ging hij er van uit dat mensen verplicht op de nieuwe winkeldag moeten werken. Dat slaat gewoon nergens op. Dat leg ik ook uit. Waarop jij, als gebruikelijk, mijn post als complete nonsens bestempelt. Sorry, maar mijn punt staat gewoon, niemand is verplicht om op zondag te werken.


  Maak melding

 13. Ik ben niet snel eens met japser.. dit keer wel.
  het slaat de plank totaal mis dat een werknemer nu ineens een dag extra moet werken.. Het lijkt me dan ook niet verplicht om te gaan werken.. ze kunnen neem ik aan zelf ook bepalen of ze de zondag werken of niet.. en anders gewoon lekker ergens bij een ander winkel solliciteren in Staphorst ofzo..

  Ik ben voor dat de winkel keten op zondag gewoon open zijn, in andere grote/kleine steden zie je niet anders!


  Maak melding

Reageer