Landschap Overijssel populair in provincie

Zwolle – Uit landelijk onderzoek naar het imago van de twaalf provinciale landschappen blijkt dat de inwoners van Overijssel het werk van Landschap Overijssel erg belangrijk vinden. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de koepelorganisatie De12Landschappen. Per provincie deden ruim 500 inwoners mee. Landschap Overijssel wordt bestempeld als professionele en gastvrije organisatie die dichtbij de inwoners staat.

 

Wat Landschap Overijssel onderscheidt van landelijke natuurorganisaties is dat zij zich lokaal bezighoudt met natuur en landschap. “We zijn er dan ook blij mee dat onze lokale inzet zo wordt gewaardeerd en dat we erin zijn geslaagd dichtbij de inwoners te staan,” aldus Jessica Winter, Landschap Overijssel. “We proberen de streken van Overijssel zoveel mogelijk terug te laten komen in ons werk en de communicatie die we hierover voeren. Zowel in het beheer van onze eigen natuurterreinen als in de projecten die we in het landelijk gebied voeren.” Ruim 90 procent van de bevraagden geeft aan het werk van Landschap Overijssel zeer belangrijk te vinden. ”Een echte opsteker die ons nog meer stimuleert ons te blijven inzetten voor natuur&landschap.”

Achterban

Landschap Overijssel telt momenteel bijna 10.000 donateurs, zo’n vijfduizend actieve vrijwilligers en bijna vijftig bedrijfsvrienden. “Het is belangrijk voor ons om een sterke achterban te hebben,” aldus Jessica. “Dit maakt ons sterker in discussies en de belangenbehartiging die wij voeren voor natuur&landschap in Overijssel. Tenslotte is het de achtertuin van ons allemaal. Daar zorgen we natuurlijk samen voor! Met deze onderzoeksresultaten voelen we ons wederom gesterkt in ons doel: ons blijvend inzetten om onze achterban te vergroten en te versterken.”

 

Meer informatie www.landschapoverijssel.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Landschap Overijssel populair in provincie”

Reacties zijn gesloten.