Toekomst voor leerlingen in podiumkunsten

Zwolle – Stichting College Theater i.s.m. Onderwijsinstellingen, De Graaf & Cornelissen Producties, Odeon de Spiegel Theaters en de Rabobank IJsseldelta werken samen om een versteviging van kwaliteit in de kunst- en cultuursector mogelijk te maken. Hierbij staat de verbinding tussen onderwijs, beroepspraktijk en de overstap naar een relevante hbo-opleiding centraal.

 

De mbo-musicalstudenten van de ‘Song & Dance Academie’ Landstede uit Zwolle starten in dit kader een pilot met de voorstelling ‘Nederland Musicalland’. Op 17 oktober a.s. vindt in het Odeon Theater in Zwolle de officiële lancering plaats. Stichting College Theater, Odeon de Spiegel Theaters, De Graaf & Cornelissen Producties en Rabobank IJsseldelta sluiten met dit concept aan bij de adviesrapporten van het Ministerie van Onderwijs.

Het Ministerie geeft o.a. aan dat jongvolwassenen mogelijkheid moeten krijgen tot een sterke startpositie op de arbeidsmarkt en een perspectief moeten hebben op werk en verdere scholing. Ook de onderliggende maatschappelijke verantwoording voor het bijdragen aan de ontwikkeling van het individu en het bieden van een sterke basis voor de samenleving wordt in deze visie meegenomen. “Door samen te investeren, dragen we met elkaar bij aan het welzijn en leefklimaat in onze regio (Rabobank IJsseldelta).”

 

Stichting College Theater

Het College Theater wil een professionele onderwijs-, leer- en ontwikkelomgeving bieden om reële kansen op de arbeidsmarkt voor studenten in de kunst en cultuur te vergroten. Binnen dit nieuwe concept bundelen professionele creatives op het gebied van de podiumkunsten hun krachten. Voor Nederland is dit een geheel nieuw concept, dat moet leiden tot landelijke nieuwsgierigheid en betrokkenheid. De Graaf & Cornelissen Producties ondersteunt dit initiatief en deze maatschappelijke visie. “Voor onze studenten van de musicalopleiding Song & Dance Academie is de voorstelling ‘Nederland Musicalland’ een professioneel podium voor de ontwikkeling van hun talent (mbo Landstede).”

 

Meer informatie

Op donderdag 17 oktober a.s. vindt de officiële lancering plaats van het College Theater in het Odeon Theater in Zwolle. ‘Nederland Musicalland’ met o.a. Bill van Dijk en Joke de Kruijf gaat op maandag 14 november 2013 in première in het Zaantheater te Zaandam en is daarna te zien door heel Nederland. Meer informatie vanaf 17 oktober op:www.theatercollege.nl en www.degraafencornelissen.nl.

Artikel delen:

Reageer