Leerlingen maken kennis met techniek

Zwolle – Realiseren wij ons wel waar we zouden eindigen als techniek in onze wereld zou wegvallen. Zonder techniek draait de wereld niet. Daarom moeten wij jongeren enthousiasmeren voor techniek, hun duidelijk maken dat zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren om onze maatschappij draaiend te houden en daarmee ook hun eigen toekomst veilig stellen.  Ouders moeten in deze ook duidelijk worden geïnformeerd. Zij kunnen helpen deze boodschap uit te dragen naar hun kinderen.

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_02.jpg 

 

Dinsdag vond in het IJsseldelta Center van het PEC Zwolle stadion de 2e editie van “Who’s the Boss?” plaats, hét evenement dat jongeren, ouders en PABO studenten kennis laat maken met en enthousiasmeert voor techniek. “Who’s the Boss?” is een gezamenlijk initiatief van TalentStad en het Deltion College, gericht op het werven van jongeren voor de technische sector in de meest brede zin van het woord. Een initiatief waarmee beide onderwijsinstellingen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en het eigen belang zeker niet de hoofdzaak is. Het thema was ‘Techniek en Water’, in deze regio sterk met elkaar verbonden. Thijmen, Sterre en Mas van de school JenaXL wonnen de Techniekquiz.

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_05.jpg

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_07.jpg

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_10.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Ruim  400 kinderen in de leeftijdscategorie groep 7 en 8 van de basisschool en leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs namen deel, het absolute maximum. Er was een techniek quiz gepresenteerd door Eddy Zoëy en Willem Alkema,  met scholen teams, een ouder team, een overheid  team en een team uit het bedrijfsleven. Ook konden leerlingen deelnemen aan de techniek markt.  Er  waren uitdagende- , innovatieve onderdelen, water gerelateerde onderdelen en onderdelen die niet alleen de kinderen, maar ook hun leerkrachten en ouders lieten verwonderen. Daarnaast kon er ook worden deelgenomen aan technische rondleidingen door het PEC Zwolle stadion, was er een verwenhoek voor vaders en moeders en kinderopvang voor de jongere broertjes en zusjes. Ook bood de organisatie ouders volop de gelegenheid om in gesprek te gaan over de toekomst van hun kind. 

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_06.jpg 

 

Enthousiaste reacties van bedrijfsleven en overheid 

 

De gemeente Zwolle, Waterschap Groot Salland en Vitens  als initiatiefnemers van Proeftuin en Water Regio Zwolle hadden het evenement enthousiast omarmd. Alle partijen zien er de noodzaak van in dat al vroeg begonnen moet worden om kinderen te informeren en enthousiasmeren voor technische opleidingen en beroepen. Kinderen maar ook ouders hebben vaak geen weet dat techniek in allerlei vormen van onze maatschappij voorkomen. En op alle niveaus, van VMBO  tot en met VWO.

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_01.jpg

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_03.jpg

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_04.jpg

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_08.jpg

 

15-10-2013techniek_evenement_ijsseldelta_center_eddy_zoey-willem_alkema_09.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Deltion & talentstad heel erg bedankt voor dit goed georganiseerde evenement. Veel activiteiten op het gebied van techniek. Trots zijn we op de leerlingen van Jenaxl die de techniekquiz hebben gewonnen. Thijmen, Sterre en Mas, gefeliciteerd.


    Maak melding

Reageer